Много бързо и много силно се усети влиянието на ретроградния Меркурий този път. Независимо че това е последният ретрограден Меркурий за годината ще го усетим много ясно.

Този път планетата на комуникацията се обръща в знака на Скорпиона. Това е един от най-сложните знаци, които се свързва с нашите дълбоки емоции.

От една страна стари ситуации, хора и модели на поведение ще се върнат отново в живота ни и ще докажем на себе си какво сме научили в последно време и дали можем да се справяме с неща, които преди много са ни плашели.

От друга страна ще се замислим много за емоционалната сигурност в живота ни. Тя винаги е свързана под някаква форма с материалната. Затова парите – собствените или чуждите ще са важна тема за нас точно сега.

Всички типични проблеми, които създава Меркурий пак са актуални. Не е добре да подписваме договори сега, да се местим, да купуваме техника, да напускаме работа, да подаваме документи. Просто трябва да сме търпеливи три седмици.

Кой са сферите, в които трябва да сме особено внимателни?

Този път акцентът пада върху темата за кредитите, заемите и наследствата. Опитайте се през този период да не взимате заеми и да рефинансирате кредити, защото след това ще разберете, че не е било изгодно за вас.
Освен това, ако имате да оправяте някакви наследствени документи, то изчакайте малко, ако не е крайно наложително , иначе се подгответе да има много бюрократични спънки и моменти, в които ще се изнервяте безкрайно.

На кого ще окаже най-голямо влияние?

Както винаги най-силно влияние ще окаже на двата знака, които управлява – Дева и Близнаци. Сега обаче акцентът ще падне и над знака на Скорпиона.
Докога ще продължи?

Ще продължи около три седмици. Планирайте да възстановите нормалното си действие след 10-11 Ноември.

Успех!