Стигнахме и до Новолунието в знака на Скорпиона. Много хора казват, че всеки месец има новолуние и това нямало да се отличава от другите, но това не е така. Наистина всеки месец има Новолуние, но не всеки месец новолунието прави  такъв силен апсект с Лунните възли, в този случай съвпад със северния.

Хората, които се занимават с астрология, знаят, че лунните възли са един от кармичните показатели и винаги когато има аспект към тях, то ние трябва да се справим с важна за нас ситуация, която или идва от миналото или се свързва с някои от важните ни уроци в този живот.

Следачът на кармата Сатурн сега също ще участва много активно в това Новолуние и ще му привнесе един особен привкус на отговорност, на дълг и на дисциплина. Ситуациите, които ще ни даде Новолучнието ще са свързани с голяма отговорност в нашия живот ,а уроците, които ще ни се дадат ще бъдат много важни и няма как да можем да ги пренебрегнем.

Освен това към Новолунието ще се включи и Меркурий, който в момента е ретрограден. Той провокира много скрити емоции в момента и дава известно объркване по отношение на комуникацията. Меркурий ще направи това Новолуние още по-важно, но и по-предизвикателно за нас.

Всеки един от нас ще усети силното влияние на Новолунието, а в коя сфера – това казва рождената карта на всеки един от нас. Със сигурност няма да има шанс да пропуснете да отчетете влиянието му. Събитията може да не се мигновенни, но мигновенно ще усетите в каква насока ще започнат да се случат промените и трансформациите при вас.

Това Новолуние ще бележи важни събития в предстоящите 6 месеца за всеки един от нас. Разбира се най-силно ще се усети от Скорионите, които са родени между 3-6 Ноември. На тях им предстои една напълно различна година, която освен, че ще бележи живота им с едно ново начало, ще ги накара да са много по-отговорни както към себе си, така и към близките си, а затова ще им помогнат много събитията и предизвикателствата, през които ще минат.

Пожелавам на всички много късмет и нека новата енергия ни направи по-мъдри и по-добри!