Завръщането на Сатурн

 
Това е много важен момент в живота на всеки един човек, който се случва между 29-30 та му гоидна. Обикновено това е периодът, който бележи живота преди и след. Завръщането на Сатун обикновено е 2 пъти в живота. Единият път е около 30 и се свързва с зрелостта, а след това около 58-59-та година, когато човек започва да се оттегля от активното случване в живота.  Има и хора, които достигат до третото завръщане на Сатурн.
 
Това е период на равносметка. Смята се, че всяка една сфера от живота е била усвоена съобразно възрастта на човек и той се изправя отново срещу най-големия си проблем, който трябва да реши.
 
Сатурн бележи сферата, в картата ни, която е подложена на ограниения и ни кара да не се чувстваме добре. Свързва се и със страховете ни. Между 29-30 година ние отново се изправяме срещу тях и то с целта да се справим с тях успешно.
 
След завръщането на Сатурн ние сякаш ставаме много по-мърди и трезви за нещата в живота. Обикновено има събития, които ни поставят на изпитание и ни карат да реагираме по различен начин. Винаги се акцентира трудната тема в живота ни. Точно след тази възраст ние започваме да я отработваме с много повече мъдрост и да сме по-успешни в нея.

          Сатурн в Скорпион

Поколението на 2012-2015, 1983 – 1985, 1953-1956

 

·         Характеристики:

 
Може би най-трудното за тези хора е да се откъснат от сигурността, да рискуват и да се сбогуват със старото и ненужното в живота. Това са хора, които под една или друга форма прекалено много стискат в себе си всичко, което приемат за свое. Могат да изграждат една много силна и то болезнена връзка с това, което припознават за свое и всяка една раздяла било то в материален или емоцинален план им носи ужас и притеснение, както и много големи емоционални болки, които не могат да се заличат с времето.

 

Другата тема, която се поставя на изпитание това е темата за сексуалността. Сексът може да се използва за манипулация или те да стават жертви на манипулация чрез секса, но едновременно с това да не могат да видят страната на секса, свръзана с удовоствеито и сливането не само е емоционален, но и физически план. Често тези хора говорят за секса с най-големите си страхове и опасения. Самите те могат да намират, че другите ги използват сексуално, но това е тяхното собствено отражение, защото и те биха постъпили така.

 

Отношението към парите може да бъде прекалено несериозно и през първите 30 години от живота си те могат да се сбъскат  с огромни разлики в материален план – от пълна мизеря, до много пари, които обаче се пилеят безразсъдно. След 30-та година започва една нова оценка по отношение на стойностите в живота – както в емоционален, така и в материален план.

 

Това са и хора, които много се страхуват да се разделят в хора, мисли и начин на поведение. Старото им дава сигурност, дори тази сигурност да дава много голямо напрежение в живота им. По този начин те се задръстват от множество ненужни хора, мисли и разсъждения, които им пречат. За да се разделят с тях те често премнават през символична или реална смърт, както и през сериозни личностни кризи.

 

Това са и хората, които много се страхуват от смъртта. За тях хармонията не винаги е най-важна, за тях раздялата може да е крайно болезнена. Затова единственото нещо, което не могат да променят е смъртта и тя много ги плаши.Ако са се сблъсквали със смъртта през първите 30 години от живота си, то може това да е било много труден момент, който дори може да не бъде преодолян цял живот.

 

За да задържат нещата в живота си ,те могат да положат много усилия, които да им костват прекалено висока цена, само смъртта не може да се промени, а освен това тя им вменява чувство за самота, защото те не могат да контролират кой и кога да напусне живота им.

 

Разбира се най-трудно се научават уроците от представителите на знака Скорпион, които са родени в този период.  Проблемите могат да бъдат свръзани със секса, репродукцията, както и трансформациите, през които трябва да мине човек за да се освободи от старото и ненужното.

 

·         В социален план

 

Това обикновено е период на големи социални трансформации, които точно сега се зараждат. Нещата се случват под повърхността и в един момент сякаш от нищото излизат пред очите на хората, които от своя страна са шокирани. Точно по това време в Русия през 80-те години започва Перестройката- един голям политически процес, който оказва влияние на голяма част от света.

 

Другият проблем, който излиза на преден план това са финансовите задължения. Пример: В момента говорим за своеобразен банкрут на САЩ.

 

Третият проблем е подобен на това, което си казхме по отношение на личните качества. Това е момент, в който трябва да се освободим от всичко старо и ненужно. От една страна то няма да иска да си отиде, от друга страна ние няма да сме готови да го пуснем, но енергията на промяната изисква да се пренареди ситуацията. Импулсът е тръгнал от личното и няма как да не се отрази на публичното.