Честита нова година на всички.
Желая ви много мъдрост, много търпение, много целеустременост. Това ще са най-важните качества, от които ще имаме нужда през тази година, а след тях всичко друго ще си дойде само.
Започваме годината с Новолуние в знака на Козирога. То не е обикновено. От една страна то носи в себе си много символика най-малкото с това, че се случва в първия ден от годината, в всички знаем, че винаги началото е много важно.
От друга страна това новолуние се случва в една сложна от астрологична гледна точка ситуация, която предполага голямо напрежение. В това може би се крие основната енергия на новолунието и тук можем да търсим мистерията.
Посланието на това новолуние се отнася до всички и то е: Не се страхувайте да пораснете, да бъдете зрели и да поемете отговорност за собствения си живот
За разлика от друг път това Новолуние няма толкова да е ориентирано към новия старт, колкото ще е ориентирано към това да приключим всичко успешно и чак, когато пуснем старата енергия да си тръгне от нас, тогава можем да се захванем с нещо ново. 
Трябва да се пазим от това да не бъдем прекалено консервативни и да не задържаме в живота ни и това, което вече не ни трябва. Трябва да се ориентираме към това да изберем стойностното сред изобилието и да го запазим в живота си. Фатализмът няма да ни помогне – само ще ни обърка още повече. Трябва да наблегнем на решителност и на увереност в собствените възможности.

Енергията на новолунието е много важна по отношение на дефинирането на посоката в социален план за всеки един от нас. Всеки ще може да оптимизира образа си по един добър начин. Тези, които искат да се обвържат, ще могат да се решат на брак; тези, които се стремят към кариера, ще я постигнат на базата на усилията, които ще положат; тези, които искат да имат добър социален образ, ще го постигнат ако дефинират добре целта си и знаят накъде отиват.
Разбира се, знакът, който най-силно ще усети тази енергия е Козирогът. За представителите на този знак предстои една важна година, която те определено ще запомнят. 
Хубавото е, че всичко ще се получава добре, ако обаче положим необходимите усилия и бъдем достатъчно дисциплинирани. Затова помислете още сега за плановете си през тази година и действайте отговорно и смело.
Успех на всички!