За да можем да контролираме нещо, то трябва първо да го познаваме добре и да знаем какви са неговите параметри. Същото се отнася и до зодиакалните знаци.Следва да се запознаем с типичното и нетипичното за знака Телец.
Телец
Това е първият материален знак, който се свързва със сигурността, със стабилността. Тук егото е само привидно по-укротено, то е все така силно, но вече се бори за хармония и дълготрайност, защото е разбрало, че импулсивната природа може да бъде прекалено рискова.
Товa е и първият фиксиран знак. Телците носят в себе си идеята за стабилизация и за постигане на хармония и спокойствие, разбирателството не е краен приоритет, но спокойствието е. 
Какво можем да очакваме от този знак?
От този знак можем да очакваме много по отношение постигане на емоционалната и материална стабилност в живота. Това са пресметливи хора, практични, не винаги класически логични. Освен това от тях можем да очакваме и прекалена закостенялост на идеите и принципите, защото те сега се пораждат и докато стигнат до крайният идеализъм при Водолея, то има много дълъг път.

Какво не можем да очакваме от този знак?
Не можем да очакваме те да са прекалено рискови и да се впускат лесно и бързо в нови авантюри.
 Не можем да очакваме от тях да са гъвкави и да харчат безразборно.  Не можем да очакваме да са много диалогични, защото те са стабилни и по отношение на ценностната си система, която се преформулира само в ситуация на голяма криза.
Какво би било странно при този знак?
Странно би било тези хора да нямат оценка към парите и към личните си качества. Ако детето ви каже, че пари не са му нужни и няма да се образова, защото това не го интересува, това означава, че при него е включен някакъв външен модел, който е напълно различен от неговия, но то не може да се справи с него и го следва за да не загуби сигурността в живота си, любовта на авторитета, т.н.
Как можем да го накараме да работи за нас?
Знакът на Телеца може да работи за нас, когато трябва нещо да се стабилизира. Това са както бизнес начинания, така и лични взаимоотношения. Затова много често представителите на водните знаци харесват в партньорски план Телеца, защото той им дава много повече стабилност, от която те била постигнали сами в този живот.  Без стъпката, която дава Телеца няма стабилност в нито едно начинание. А това е стъпката, която се свързва с дълготрайната сигурност и плановете ориентирани към нея.