За да можем да контролираме нещо, то трябва първо да го познаваме добре и да знаем какви са неговите параметри. Същото се отнася и до зодиакалните знаци. Следва да се запознаем със странностите на знака Близнаци. 
Близнаци
След като егото е било създадено и стабилизирано, в един момент то е разбрало, че трябва да се адаптира и да се променя, за да може да оцелява. При близнаците е дадена идеята за другата възможност. Тази идея кара духа да се чувства по-свободен и да знае, че не e прикован от обстоятелствата и само от един вариант. 
За да се случи всичко това с Близнаците идва идеята за променливостта и за адаптацията към заобикалящата среда.  Близнакът е тази точка от зодиака, в която се поставят под съмнение проблемите и е задават въпросите. Точно тук се предлага и другият вариант. 
Какво можем да очакваме от този знак?
Можем да очакваме от този знак да ни даде много планове, много идеи и много нови гледни точки. Този знак ни учи как да комуникираме успешно с висока степен на адаптация към отсрещната страна.  От Близнаците винаги можем да очакваме да ни дадат решение, дори на проблемите, които ни се струва, че нямат такова.

Какво не можем да очакваме от този знак?
Не можем да очакваме от Близнаците да приложат на практика идеите си – те не са реализиращи идеите, а те ги създават. Не можем да очакваме изключителна нито емоционална, нито материална стабилност при тези знаци, защото е света на вариантите и на опциите – всичко е възможно и невъзможно едновременно.  Не можем да очакваме закостенялост и зрялост, защото с тези понятия се свързва старото и традиционното, а Близнакът нови в себе си младежкия импулс и идеята, че всичко има решение. 
Какво би било странно при този знак?
Странно би било ако един Близнак не проявява любопитство и дори страни от контактите с другите хора. Странно би било да не иска постоянно да учи нещо и да се развива интелектуално. Това означава, че има някаква бариера или някакъв фактор, който влияе негативно на самочувствието му.
Как можем да го накараме да работи за нас?
В една среда, в която има нужда от идеи и от голяма доза комуникация, то природата на Близнака може да бъде много добре приложена. Освен това Близнaкът ще даде винаги една различна гледна точка и алтернатива. Затова в една стресова среда, Близнакът може да много ценен и да се явява един своеобразен отдушник на напрежението. 
Знакът на Близнака трябва да бъде постоянно под някаква интелектуална стимулация и да има някакви промени в средата около него – така той ще може да ви даде максималното от себе си.