Дева
Това е един от най-сложните знаци в зодиака и много хора го определят като може би най-трудния. Трудността идва от това, че това е последният знак от аз- зоната. След Девата душата се изгражда на базата на другия и на отражението, което получава от него. 
Девата е точно прехода между това да осъзнаеш себе си, да се подредиш като емоции, да подредиш личността си и да можеш да влезеш в контакт с другата страна успешно.
Неслучайно това е и един от двата най-комуникативни знака, който владеят правилата на правилната комуникация, на добрия диалог. За да комуникираш добре трябва да помниш добре и да си насочен към детайла – именно в това в силна Девата. 
Да не забравяме, че това все пак е земен знак и като такъв той носи идеята за стабилност и устойчивост. Тук тези теми са преплетени с идеята за физическото здраве, с което се свързва Девата. Девите са хора, които на базата на дисциплинирания си характер могат да постигнат всичко и затова често изглеждат много добре и имат прекрасни тела.
Какво можем да очакваме от този знак?
Можем да очакваме краен работохолизъм и отдаденост по отношение на работата. Самата работа е вид социална реализация. Девите много обичат да изграждат добър социален образ, да се чувстват полезни и важни, а работата обикновено е мястото, към което те насочват усилията си и именно поради тази причина те обикновено вършат всичко добре. 
Можем да очакваме, че са силно ориентирани към физическото здраве и съблюдават всичко да е добре в тази сфера. Самата сфера на физическото здраве е чудесно поприще за тях. 
Можем да очакваме да помнят всичко, да имат академична памет, която на моменти е напълно излишна, но всяка една Дева може да ви кажа колко е важно да се помни и как фактите и събитията са начин да блеснеш в една нова среда. 
За да поддържат всичко това, Девите трябва да съблюдават всичко да се случва по ред и оттук можем да очакваме от тях да бъдат много критични.

Какво не можем да очакваме от този знак?
Не можем да очакваме от тях да бъдат разпаляни и да искат да живеят и работят в такива условия. Ако се отнемат от Девата представите за ред, дисциплина и хигиена, то я лишаваме от най-силните качества, които притежава и може да налага на другите. 
Не можем да очакваме от една Дева да търпи както емоционалното, така и физическото мръсно. Тя би се опитала да промени ситуацията или да убие противника с критика. 
Не можем да очакваме от Девите да не бъдат спестовни и да не се интересуват от материалната стабилност около тях.
Какво би било странно при този знак?
Много странно при една Дева би било постоянно да говори за емоциите си и за това какво й причиняват те. Обикновено това са и Деви, които не акцентират над темите дисциплина, ред и хигиена. Емоциите са една от трудностите при Девите и независимо че те изглеждат много социални, мили и симпатични, то класическото емоционално обвързване не е лесно за тях, защото и то минава през главата. 
Странно при Девите би било да не поддържат тялото си добре. Когато те не харесват тялото си или са дебели обикновено са насочили недоволството към себе си, но не знаят как да се измъкнат от тази ситуация  и имат нужда от външна помощ.
Девите трябва да бъдат възпитавани как да боравят правилно в емоционалния си свят, без да се плашат от него и без да се опасяват, че ще бъдат наранени или ще изглеждат слаби и уязвими, ако покажат емоциите си.
Как можем да го накараме да работи за нас?
От Девите стават чудесни професионалисти, които трябва да се занимават с детайлна и последователна работа. Това са както счетоводители, така и финансисти. Девите са чудесни лекари и невероятни диетолози. Могат да се справят чудесно с комуникациите, с новите технологии, с всичко, което провокира мисленето им. 
Девите винаги ще подредят всичко около вас – било то ежедневието ви, емоциите ви, ще ви дадат дисциплина и ред, а всичко това само по себе си дава някаква сигурност. Затова ако усещате, че имате нужда от всичко това, то значи Девите са вашите партньори.