Стигнахме и то тази важна седмица, в която ще се сменят енергиите. От зимата ще преминем официално към пролетта, а в астрологичен план това ще бележи преминаването на слънцето от знака на Рибите в този на Овена.
Разбира се, влиянието на ретроградния Марс все повече се усеща и тенденцията е това да продължи. Да не забравяме, че и следачът на кармата- Сатурн е ретрограден и зорко следи какво правим.
При все това новата енергия е много положителна и всички ще я усетим под една или друга форма. Тя ще ни помогне да се справим по-успешно със задачите, които ни дава този така интересен период, през който преминаваме.
Овен – времето на Овните настъпва. Представителите на този знак постепенно излизат от Сатурновия си период и се подготвят да посрещнат новата положителна енергия в живота си. Предизвикателствата, пред които са изправени в момента ще калят духа и волята им и ще ги направят много по-толерантни и приемащи.
Телец – ако до скоро предизвикателствата при Телеца бяха изпаднали в зимен сън, сега те постепенно се събуждат. Те ще бъдат сега в две направления – от една страна това ще са въпроси, свързани с парите и тяхното наличие в живота на Телеца,  от друга страна ще има много ситуации, в които Телците ще трябва да се доказват на какво са способни – както в личен, така и в професионален план.
Близнаци – много усилена работа часа Близнаците през тази седмица. Активно ще трябва да служат както в професионален план, така и в личен. Хората около тях имат нужда от помощта им. Близнакът ще иска да откаже на моменти, но няма да може. Просто се мобилизирайте – няма на кого да предадете отговорността в момента.
Рак – много силна нова енергия ще влезе в живота на Раците точно сега. Всичко това може много да ги обърка и да не знаят как да се справят със ситуацията. Много ценно време за анализ на собствената личност, както и за подреждане на приоритетите. Без ред нещата няма как да се случат гладко.
Лъв – възможности пред Лъвовете няма да липсват сега. Ситуациите ще се подреждат така че да могат Лъвовете да намерят начин, по който да се изявяват максимално добре. От тях се изисква да не са мързеливи и лениви, а да се възползват от възможностите, които им предлага живота.

Дева – седмица, в която Девите ще случат много интуицията си. Ще минат през седем дни, в които няма да могат да откажат помощ на близките си. Събитията и емоциите не трябва да преминават през логиката, а трябва да се правят на базата на емоционалната връзка с хората и силното чувство на привързаност, което изпитвате към тях.
Везни – Везните вече много силно усещат големите промени, които предстоят в живот им. Това сега може да е освобождаване от нещо старо и ненужно, както и нова подредба на живота и емоциите. От тази гледна точка периодът е прекрасен. Като енергетика обаче никак не е лесен.
Скорпион- емоционалното напрежение може да намалее при Скорпионите през тази седмица, но много зависи какви ще са техните действия. В момента е много важно да се ориентирате към разбиране, а не към това да се противопоставяте на другите. Конфликтът няма да донесе нищо хубаво на нито една от страните.
Стрелец – по природа Стрелецът е свободолюбив и независим, но точно тази седмица тези качества няма да му помогнат. Това не означава да предаде себе си, а по-скоро да се опита да бъде социално гъвкав и да види какво му се предлага. Понякога трябва да се декларира някаква обвързаност за да се постигне целта.
Козирог – много голяма нужда да заяви себе си ще има Козирогът сега. Това няма да е седмица на компромиси и на търпеливо изслушване на чужди гледни точки, още по-малко ще е готов да приема чуждо мнение. По принцип представителите на този знак винаги носят една своеобразна мъдрост, затова е добре сега да се вслушат в себе си.
Водолей –  Водолеите ще са въвлечени в дълбините на ежедневието. Дали това ще са ситуации, свързани със съседи, братя и сестри, колеги – няма значение – отдадеността на представителите на този знак ще е еднакво голяма.  Водолеят може да влезе в ролята на един много желан медиатор по отношение на решаването на колективни проблеми точно сега.
Риби – Рибите разбраха колко е важно сега да има ред в живота им. Без ред емоциите могат да са много силни и да объркат живота им безкрайно. Точно сега трябва да се подреди както емоционалния свят, така и материалния. Външният хаос винаги води и до вътрешен.