Това са връзките, без които не можем в този живот. Кармата е спояващата сила, която ни кара да се събираме, да се разделяме и да изживяваме живота си с определени хора. Всяка една връзка, в която влизаме започва да генерира карма още от самото начало. От нас зависи в каква посока ще я насочим – към това да изживеем моменти заедно по хубав начин и по така да изградим положителна спойка т.е карма , или точно обратното.
Всяка една кармична връзка предполага и кармични задачи. Много хора не успяват в рамките на един живот да научат уроците си, други се нараняват умишлено,трети пък си създават голяма радост и доверие. Връзките ни не са ограничени във времето. Затова и в езтоериката се смята, че време реално не съществува. Има процеси, които протичат с различна скорост, понякога те обхващат редица животи. Дадена ни е възможността с нашата скорост да научим кармичите си уроци и да оправим кармичните взаимоотношения.
По време на ретроградния Марс в знака на Везните всички се изправяме пред кармични трудности по отношение на връзките ни с другите хора, много от нас преосмислят и връзката със самите себе си.  Тази година като цяло е предизвикателна в това отношение, тъй като започна и с ретроградна Венера, която още в първият месец на новата година ни накара да сме внимателни по отношение на взаимоотношенията ни с другите хора.  
Взаимоотношенията ще бъдат много силно преосмислени през тази година. Тези, които нямат място повече в живота ни ще си отидат. Тези, които трябва да се случат, ще се. Всички връзки, които започват от началото на годината досега носят в себе си т.нар „кармичен” елемент.

Тук се въвежда и идеята за позитивна и негативна карма. Позитивната карма обикновено е между хора, които са се науили на любов и приемане един към друг. Те често избират да си помагат в определен живот. Това са тези хора, които ни подкрепят в живота и можем да разчитаме на тях. Към тях обикновено изпитваме много силна привързаност, нежност и компромисност. В живота често ние ги възприемаме като ангел –хранител, който идва винаги в правилния момент за да ни помогне. 
От другата страна се намира негативното проявление на кармата.  Това са негативните натрупвания, които са се случили някога във връзките ни с другите хора. Ние ги помним като опитност. За да можем все пак да влезем в контакт с този човек, който някога ни е обидил или наранил, първоначалният контакт в този живот пак е позитивен.  
При всяко едно връщан на душата в другия свят тя се изчиства от всякакви негативни мисли, усещания и спомени. Тя се изпълва с любов и именно с идеята да дава любов слиза на земята. Вече тук знаем, че има редица пречки от социалната и личностната ни конструкция, които пречат на душата да си спомни за какво точно е дошла. 
Точно поради всичко това, което казахме до момента животът се явява едно своеобразно училище, в което ние се учим да си спомним това, което душата вече знае