Партньорството е една от важните сфери в астрологията. Тя се свързва с отражението на аз-а.  Това означава, че партньорството много пъти ни допълва, често ни отразява, а още по-често дава информация за нещата, които се опитваме да скрием за себе си, но пък при партньора те се виждат много ясно и именно това дава светлина на тази част от характера ни, която се опитваме да скрием.

Всяка една сфера в астрологията изисква усилия и изисква да научим уроците си в нея. Някои от нас това го правят с по-голяма лекота, други с много усилия. Така е и с партньорството. Идеалистичната представа, че за всеки един от нас има партньор, който ще ни приема такива каквито сме е отчасти вярна. Това, че ще ни приема, е една чудесна предпоставка за добри взаимоотношения, но от нея започва голяма работа и усърдния труд в партньорски план, които очакват всеки човек.

Партньорството не е за всеки и това може би е истина, която не би се харесала на много хора, а други просто не са се замисляли колко много им харесва. Партньорството предполага да се откажеш от егоизма си, от нуждите на аз-а и да позволиш на друг човек да има присъствие и власт в живота ти. Тук не е важно за колко чудесен се смяташ, а колко чудесен може да те направи другия човек.

Това трябва да е един доброволен процес на допълване, който да радва и двамата партньори и всеки един от тях да знае, че израства с тази връзка. 

Всяка една връзка започва с изграждане на енергийна същност, наречена егрегор. Той е енергийната рожба на любовта на двама души. За да е жив и щастлив, той трябва да се храни с взаимната им любов, с вниманието и с взаимната отделеност. Ако тази тези качества спрат, то егрегорът умира и с него си отива и връзката. След този момент връзката става напълно ненужна в живота на всеки един от партньорите. Ако не бъде прекратена, то от този момент нататък тя генерира само недоволство и взаимна омраза.

Партньорството е за тези хора, който могат да инвестират в него, да се откажат от егото си, да искат да отдават и да искат да бъдат допълвани от друг човек по един позитивен начин. В една връзка е много важно партньора да се чувства щастлив, защото неговото щастие се отразява и на вас.

В астрологията партньорството се свързва със знака на Везните. Именно този знак ни учи, че за да има хармония и разбирателство в една връзка, то нуждите и желанията на другия човек трябва понякога да излизат на преден план. Защото щастието на партньора в и наше щастие.

Трудният знак в партньорския план това е знакът на Овена. Той е труден поради принципността, която предполага, както и силното желание за изява на егото. Този знак все пак е много подходящ за тези знаци от зодиака, които обичат друг човек да взима важните решения в живота и да се грижи за тях, а това са много хора.

Ако не сте готови за всичко това, което описахме, в името на едно партньорство,  то може би мисията ви в този живот е насочена в насочена в една от другите сфери на живота и това да бъдете отличен партньор не е точно за вас, защото вие имате да дадете нещо друго и важно на света.