част 1
Партньорството е една от важните сфери в астрологията. Тя се свързва с отражението на аз-а.  Това означава, че партньорството много пъти ни допълва, често ни отразява, а още по-често дава информация за нещата, които се опитваме да скрием за себе си, но пък при партньора те се виждат много ясно и именно това дава светлина на тази част от характера ни, която се опитваме да скрием.
Всяка една сфера в астрологията изисква усилия и изисква да научим уроците си в нея. Някои от нас това го правят с по-голяма лекота, други с много усилия. Така е и с партньорството. Идеалистичната представа, че за всеки един от нас има партньор, който ще ни приема такива каквито сме е отчасти вярна. Това, че ще ни приема, е една чудесна предпоставка за добри взаимоотношения, но от нея започва голяма работа и усърдния труд в партньорски план, които очакват всеки човек.
Партньорството не е за всеки и това може би е истина, която не би се харесала на много хора, а други просто не са се замисляли колко много им харесва. Партньорството предполага да се откажеш от егоизма си, от нуждите на аз-а и да позволиш на друг човек да има присъствие и власт в живота ти. Тук не е важно за колко чудесен се смяташ, а колко чудесен може да те направи другия човек.
Това трябва да е един доброволен процес на допълване, който да радва и двамата партньори и всеки един от тях да знае, че израства с тази връзка. 
Всяка една връзка започва с изграждане на енергийна същност, наречена егрегор. Той е енергийната рожба на любовта на двама души. За да е жив и щастлив, той трябва да се храни с взаимната им любов, с вниманието и с взаимната отделеност. Ако тази тези качества спрат, то егрегорът умира и с него си отива и връзката. След този момент връзката става напълно ненужна в живота на всеки един от партньорите. Ако не бъде прекратена, то от този момент нататък тя генерира само недоволство и взаимна омраза.
Партньорството е за тези хора, който могат да инвестират в него, да се откажат от егото си, да искат да отдават и да искат да бъдат допълвани от друг човек по един позитивен начин. В една връзка е много важно партньора да се чувства щастлив, защото неговото щастие се отразява и на вас. Ако не сте готови за това, то може би мисията ви в този живот е насочена в една от другите сфери на живота и мястото ви е точно там.  
част 2

Партньорството е тема, която вълнува всеки един от нас. Много хора вярват, че основната им цел в този живот е да се свържат с друг човек и да намерят „загубената си половинка”. Някои хора наистина имат тази задача, а на други просо им е вменена. Независимо каква е мотивацията, партньорството е една от най-важните теми в този живот и всеки един от нас се интересува силно от нея.
 Наличието или отсъствието на партньорство са теми, които запълват голяма част от разговорите ни и ние често се чудим, когато имаме едно партньорство, дали то е подходящото за нас, а когато го нямаме, се чудим как да го намерим. 
Обикновено партньорът е отражение на нашият собствен вътрешен свят. Дори когато го няма – това означава, че под някаква форма ние не искаме или не можем да влезем в партньорство. Реално външния свят и липсата на партньора отразяват вътрешната ни нужда от доброволно, принудителна, лечебна или наложена самота. 
Когато имаме партньор той винаги отразява някаква много съществена част от самите нас и от степента ни на духовно развитие към дадения момент. Тук бих използвал две поговорки. Едната казва : „Обичат се тези, който си приличат”, а другата казва: „ Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа кой си.”
И в двете има много истина, неслучайно те са се запазили във времето. Обикновено се обичат хора, които си приличат. Хората, които прекалено много се различат, често нямат никакъв интерес един към друг. Да, материалният интерес винаги може да е предпоставка за взаимоотношения и за партньорство, но тук говорим за емоционалния. 
Наистина хората, които ни заобикалят, всеки един от тях, представя дадена част от нашия характер. Най-вече това се отнася до приятелите, личните и бизнес партньорите. Всеки един от тях отразява нещо наше. Затова, когато се познава обкръжението на един човек и хората, които той си е избрал, то може да се направят много заключения за личността му.
Много често хората имат много социални маски, свързани с успеха, такъв какъвто си го представят. Те ги слагат и смятат, че са се скрили зад тях.  Често ни се струва, че техните партньори не им подхождат, че не ги заслужават или че нямат нищо общо. Това не е така – всеки един партньор, към когото изпитваме силна емоционална привързаност е отражение на нещо много типично за самите нас.  
Ще дам няколко примера. Много „добра” жена има за партньор много „лош” мъж. При едно опознаване на жената се разбира, е в личния си живот тя е много по-страшна от мъжа си, просто в социален план тя си е сложила маската на мил и отстъпчив човек. 
Много щедра и добронамерена жена има за партньор изключително стиснат мъж. На пръв поглед човек не може да си обясни как тези хора са заедно. При едно опознаване на тях се разбира че, в личния си живот жената е много по-стисната и дребнава дори от мъжа си. 
Привидно груб мъж има за партньорка много мила възпитана и романтична жена. В личния си живот се разбира, че този мъж има дълбока емоционалност, която не знае как да демонстрира, а жена му е пословична с грубостта си. 
Примерите са много  и всеки един от тях илюстрира колко интересно е всяко едно партньорство. Не казвайте, че познавате един човек, докато не се запознаете с най-близките му хора. А когато се запознаете с тях ,знайте, че всеки един от тях носи по някаква черта от вашия човек, която още не познавате. Затова внимавайте много кога и как критикувате.