Стигнахме и до тази така важна астрална конфигурация, която се очаква от толкова дълго време, защото определено ще доведе до промени както в личен, така и в социален план. 
Най-силно този аспект ще се усети между датите 20- 24 април. Всеки един от нас ще го усети в живота си. Този аспект има и силно социално измерение. В предишни епохи той е давал големи социални промени, които са белязали историята на човечеството за дълго време и са променяли начина на мислене. Можем да го свържем  с такива важни събития като Френската революция и Гражданската война в Англия през 17 век. 
От астрологическа гледна точка това е образуването на напрегнати аспекти между планетите Уран, Плутон, Юпитер и Марс. Всяка една тема, която се свързва с тези планети ще бъде напрегнато характеризирана. А това е едно голямо многообразие от теми и то все важни теми. Това са идеализма, свободата, големите социални и личностни промени, начина на мислене, начина на действие, парите, бизнеса, т.н. 
Социалните промени вече започнаха и ние можем да ги усетим много силно. Определено има опити за разместване на силите в световен план, а това няма как да не се отрази на всяка една държава и респективно на всеки един индивид.
Ние няма как да противодействаме на процеси, които са извън нас. Щом обаче душите ни са избрали да се родят тук и сега, то значи, че тези процеси ще са много важни за духовното ни израстване и ще сме свидетели на големи промени.
Самите промени, както знаем, са процес и затова не можем да кажем, че цялото случване ще се ограничи в 4 дни. Това е просто е една своеобразна кулминация, а всичко предстои след това. 
Ние сме отговорни за промените, които настъпват в самите нас. Напрежението ще отключи редица блокажи и ще ни изправи пред наши страхове, за да преценим дали да адекватни още за живота ни или вече сме ги надживели. 
Ще се формират постепенно по един нов начин представите за личността, за партньорството, за социалния и личностния успех. Затова можем да прозрем, че тук има и нещо позитивно. 
Преди да се изгради една нова система, то старата трябва да се разруши. Раздялата със старото винаги е болезнена, още повече в съвременния материален свят, където притежанието е сигурност. 
Проблемът е, че сме започнали да притежаваме не само хубави, ценни и полезни неща, но сме натрупали и много излишен товар. Събитията сега ще ни накарат да се разделим с него. 
Този кръст ще се случи в кардиналните знаци – Овен, Везни, Рак и Козирог и това ще са хората, които най-силно ще усетят влиянието му. Ако те ще го усетят най-силно, то другите ще го усетят просто доста силно, няма да има изключения. 
Грешката сега ви била всеки да се хвърли да си пази старото и ненужното и да изпитва драма, че се разделя с хора, процеси, мисли, идеи, които вече нямат място в живота му. Започнете ли да се противите на естествените процеси в живота ви, то това ще ви създаде много по-голяма драма. 
Опитайте се да бъдете разумни и да наблюдавате както себе си, така и света около вас. Той се променя и вие ще трябва да се промените с него. Вашата лична воля може да забави този процес, но не и да го отстрани. 
Ако идеите за идеализъм, свобода, добронамереност, позитивно действие и желание за положителна промяна се включват сега, то всичко ще се случи по един прекрасен начин  и ще сме много доволни от резултата. 
Неслучайно това астрологично събитие съвпада с Великден. Може би наистина преминаваме през нещо велико точно сега, а от нас зависи да го насочим в положителна насока…