Това е последната седмица, в която ще чувстваме енергията на ретроградния Марс. Краят и началото на един процес обаче са много важни и затова трябва да сме внимателни, а не да се радваме предварително, че всичко е приключило. Точно на края има едно своеобразно активиране на енергията и голяма част от старите проблеми могат да се активизират и да приключат точно сега.
Преди да стигнем до успокояването, което ще ни даде края на ретроградния период на Марс, то ще се сблъскаме с едно много важно Пълнолуние в знаците Телец и Скорпион. Винаги Пълнолунието носи в себе си идеята за кулминация, за ориентиране към приключване и преформулиранe на целите.
Овен – много концентрирана ще е енергията при Овните точно сега. Ще имат много енергия, която ще иска да излезе от тях и това може да води до моменти на труден самоконтрол и избухване. Точно сега не е моментът да се забързвате, още съвсем малко трябва да изчакате, за да не провалите нещата, преди да са се случили.
Телец – една нова гледна точка ще поучат Телците към самите себе си и към сферата на личните им качества. Това може да стане на базата на нова работа, на ново партньорство, на нови задължения. Всеки един Телец ще има възможност да погледне себе си от един различен ъгъл. Някои от представителите на знака ще се очароват от това, което виждат, други ще се разочароват.
Близнаци – много голямо напрежение има при представителите на този знак в последно време. Това ще е седмицата, с която това напрежение леко ще отшуми, но за сметка на това всеки един Близнак сега ще навлезе в сатурновия си период, който се характеризира с приключване и с равносметка.
Рак – любовните и приятелските взаимоотношения ще излязат на преден план при Раците сега. От една страна има чудесни предпоставки за старт на нови отношения, но има и нужда от преосмисляне на старите и то цел да се намери хармония в напрегнатите връзки. Раците трябва да намерят пътя към хората до себе си сега, а не да очакват, че другите ще ги разберат телепатично.

Лъв – остър сблъсък ще има на Лъвовете с материалния свят. Той ще изисква от тях усилия, за които те могат да не са готови и да се опитват да драматизират и да избягат от тях. Това би била и най-голямата грешка. Драматизирането не вреди на никого и може да се прилага като емоционален отдушник, но избягването от отговорността ще се връща по един неприятен начин при самите Лъвове.
Дева – тази седмица е чудесна за Девите да бъдат себе си. Това означава да подредят както своя живот и емоции, така и да го направят за най-близките си. Ще се чувстват полезни и ценени от хората, с които общуват, а това може много да ги радва.
Везни – напрежението при Везните постепенно ще отшуми, но заедно с него ще дойде един много важен момент на равносметка и на взимане на сериозни решения, които се отнасят както до самите Везни, така и до общуването им с другите хора – както в личен, така и в професионален план. Неща, които сте отлагали сега ще могат да се случат като събития.
Скорпион – сигурността ще е най-важната тема за скорпионите сега. Това ще е както емоционалната, така и материалната сигурност и всеки един скорпион ще се опита да се подсигури максимално. Точно през тази седмица липсата на сигурност може да води до сериозни емоционални кризи. Затова бъдете предвидливи, търпеливи и толерантни към другите хора.
Стрелец – много голямо внимание ще трябва да обърнат Стрелците на емоционалното си здраве. То може да е много уязвимо сега и да ги вкарва в крайни емоционални състояние, а това се отразява на тонуса им чрез загуба на така естественото за тях състояние на оптимизъм и позитивизъм. Разговори с близки хора и прекарване на времето в позитивна среда ще са много ценни решения за Стрелците точно сега.
Козирог – седмицата на мечтите и плановете при Козирозите. Сега е чудесен момент да помислите как да реализирате в близко бъдеще плановете си. Идеята за сътрудничество може да се породи по един силен начин, но изчаквайте Марс да се обърне преди да я реализирате. Сега обаче е чудесен момент за подготовка и обмисляне на вариантите.
Водолей – Водолеите ще изтупат торбата със стари качества и ще издавят оттам неща, които са забравили, че са тяхна характеристика. Това ще са хубави качества, които във времето просто не са били използвани. Преди да продължат напред Водолеите сега трябва да се замислят откъде идват и да не допускат стари грешки.
Риби – Рибите много ще се сблъскат с предпоставки за важни личностни промени през тази седмица. Събитията около тях могат да им донесат момент на напрежение, стигащи до стрес. Това ще е обаче една чудесна мотивация те да се задействат и активно да намерят решение на проблемите си.