Поговорихме си вече за парите и за това каква сила носят в себе си. Това е темата, която свързвахме основно със знака Телец, но направихме и няколко препратки към знака Скорпион.
Сега ще акцентираме над едно от интересните тълкувания на знака Скорпион и това е темата за секса. Тази тема, също като парите, често се разглежда прекалено повърхностно, и се интерпретира по един елементарен начин, може би така удобно наложен от крайно материалното общество, в което живеем. 
Сексът не e само енергия, а е един от най-силните методи за обмяна на енергия между хората. При него падат всички бариери и хората силно навлизат в аурата на партньора. Самият сексуален акт дава още по-голяма интимност и обмяна на енергия, има проникване и отдаване на енергия. 
Всичко би било чудесно, ако говорим за класическия вариант на секса, който се случва на базата на любов, позитивни взаимни чувства и се осъществява между хора, които са на сходно енергийно ниво. Още по-добри фактори са продължителните връзки, където има доверие между партньорите и отношение към отсрещната страна. Точно в тези случай сексът се свързва с отказ от личния егоизъм и желание да се получи една положителна обмяна с партньора с цел и двете страни да се чувстват заредени положително. Това е идеалният вариант, който все по-рядко се случва между хората. 
Самата енергия на знака Скорпион предполага редица неприятни параметри на поведение. Знакът се свързва с изнудването, с манипулацията, със зависимостта, с използването, с доминацията и агресията. Да, това всичко са параметри – мотиви за секса също така. 
Освен това, когато не познавате добре партньора и смятате, че ще си прекарате приятно във физически аспект, то не забравяйте, че вие не сте тяло, а сте душа. Тялото е просто превозното средство, което използва душата, но и то трябва да се пази и обича, за да се чувства и душата добре.
 Ако срещу вас се намира емоционално неразположен човек, то по време на секс, независимо дали искате или не, вие ще прихващането от неговите емоции. Много хора знаят, че всяка една болест има своя база в емоционалния свят на човека. Прихващайки емоциите на другия човек на базата на сексуалния обмен на енергия, вие прихващате и тези предпоставки. Често след подобен сексуален акт, хората се чувстват съсипани, нещастни, самотни, болни или лесно след това се разболяват. А преди това всичко им е било наред. Още по-опасно е, ако негативният партньор има по-силна енергия от вас. Това може да ви изкара трайно извън параметрите на собствения ви живот.  
Ако преценим, че информацията също е енергия, то можем да кажем, че чрез секса много лесно става обмяната на информация на един подсъзнателен план. Това означава, че грешни модели на поведение, страхове, опасения, агресия, и т.н. могат много лесно да се предават между хората по един начин, замаскиран от идеята за „удоволствие”. Може би неслучайно всяка една „успешна” реклама в последно време се свързва основно с идеята за секса. 
Поради тази причина много самотни хора търсят своята утеха в безразборния секс, вярвайки, че така са желани и предпочитани. Сексът сам по себе си е агресия, другото тълкуване на знака на Скорпиона. Ако тази агресия не бъде контрирана, то сексуалният акт може да бъде една борба, в която всеки се опитва да доминира, да вземе и да не даде, просто защото като хора не сме склонни да даваме на други, към които не сме привързани и не изпитваме емоционална близост. 
Много често еднократният секс ще ви прави много по-самотни и изтощени, отколкото сте. Тук пак се прокарва идеята за това доколко един човек е способен да владее собствената си енергия. Ако умеете това, разбира се, щетите над вас в енергиен план ще са по-малки, дори понякога вие може да сте в доминиращата роля, но ако  изобщо не можете да владеете себе си, то обмяната на енергия в един неподходящ сексуален акт може да ви погуби. 
Неслучайно има една поговорка, която казва:”Не правете секс с хора, на които не искате да приличате”. Самата енергийна обмяна ни прави много сходни със сексуалния партньор. Ако сексът е бил еднократен, то енергийните травми могат лесно да се заличат за по-кратко време, но ако сексът с неподходящ партньор е продължителен, то може да настъпят сериозни изменения в личността на един човек. 
Знакът на Скорпиона, който се свързва с дълбоките и силни енергии, също носи в себе си и идеята за магията. Тази магия може да е много силна и положителна, ако сексът се случва между хора, които имат емоционална близост, харесват се и си имат доверие. Тогава сексът може да направи една връзка още по-хубава. Магията обаче може да бъде съсипваща и дори убийствена, ако сте попаднали не неподходящия партньор. 
Всеки един човек след 18 годишна възраст поема отговорност за себе си. Знайте какво правите, защото понякога с намерението да изпитате удоволствие, то може да си нанесете големи вреди. Дори една физическа вреда може лесно да се излекува, но една енергийна много трудно, особено ако не вярвате в тези неща. Това ви прави още по-уязвими. 
Астрологичните параметри на идеята за секса
В астрологията сексът се свързва с планетата Марс. Именно тази планета дава сексуалния импулс и отговаря за реализацията му. Тази планета, по своя характер, е мъжка и затова е много по-важна при мъжете. 
Мъжете със силно поставен Марс – най-вече в знаците Овен и  Скорпион, могат да бъдат много добри сексуални партньори, които да изпълняват класическата мъжка роля. За жалост и жените с Марс в тези позиции изпълняват тази роля. Всичко би било чудесно, ако енергията се използва с мярка, но ако жената реши да действа прекалено по мъжки, то това може да се окаже „кастриращо” поведение към партньора. Затова жените с тези позиции трябва да бъдат много внимателни.
Да се върнем отново на мъжете. Трудността в сексуален план се появява, когато Марс се намира в следните знаци – Везни, Рак и Риби. Ако при знака на Везните се очаква активността при секса да идва от другата страна, то при следващите два знака сексът се свързва основно с емоцията – ако я има, то може да има и добър секс, но ако отсъства, то той може да се реализирам много трудно или изобщо да не стане. Партньорите на тези мъже трябва да имат голямо разбиране към тях и да знаят как да ги предразполагат. Тези позиции не са опасни за жените, защото те се свързват основно с женския тип поведение. 
Хубавото в астрологията е, че тя като наука, може да покаже много точно кой човек с кого си пасва. За жалост обаче има ситуации, в които може да има едно неразбиране при партньорите и неспособност да се влезе в класическите параметри на поведение и реакция.
 Затова е важно не да се фокусираме над класическия вариант, а над индивидуалния и по този начин да се потърси индивидуалното щастие.