Предстои една чудесна седмица за всички огнени знаци. Не само Юпитер, но и Слънцето преминава в знака на Лъва и това ще даде много хубави моменти в живота на Лъвовете, Стрелците и Овните.
Другото важно събитие това е преминаването на Марс в знака на Скорпиона, след като скандално дълго седя в този на Везните. Това ще даде много голяма активност и способност за справяне с трудностите при водните знаци: Рак, Риби и Скорпион.
Планетата на неочакваните моменти и екстравагантното поведение Уран тази седмица става ретроградна и ще е така до края на годината. Това ще се усети най-силно от представителите на знака Овен, както и от Водолеите. Обикновено това е момент на вътрешно освобождение, както и подходящо време за реализация на мечтите. Този период е много благоприятен и за групови занимания.
Не на последно място по важност тази седмица имаме и новолуние в знака на Лъва. То ще даде импулс за едно ново начало по отношение на любовта, творчеството и положителната изява на егото.
Нека да проследим как тази енергия се отразява на всеки един от зодиакалните знаци:
Овен   седмицата ще донесе много положителна енергия при Овните, но едновременно с това ще има и много неочаквани моменти и обрати, за които не са готови.  Сега ще трябва да отговаряте само за себе си, не че за вас е трудно това. Просто няма да можете и няма да имате възможност да оправяте живота а другите.
Телец – тази седмица ще протича по един прекалено бърз начин за Телците и това може да не им харесва. От една страна в живота им може да има много динамизъм, от друга страна може да се сблъскват с откровена агресия. Няма да могат да се затворят в себе си и да се наслаждават на така обичаната хармония. Време е за действие, а не за почивка. 
Близнаци – много активно ще се замислят Близнаците дали са правилно оценени от близките си и от шефовете си. Може да има едно своеобразно подценяване. Сега е моментът да заявите, че заслужавате повече, но бъдете готови и да се обосновете. Само с чар няма да стане.
Рак – раците сега ще могат да направят от живота си това, което са искали. На момент могат да усещат, че отговорността при тях е засилена, но определено това няма да им пречи, дори доверието на другите хора може да ги мотивира да действат още по-добре.
Лъв – хубавото време за Лъвовете настъпи. Новолунието, което ще се случи в знака Лъв ще бъде много важно за тези Лъвове, които са родени в края на юли. На тях им предстои една чудесна година, която ще се характеризира с много късмет и възможности за растеж.

Дева – чудесно време за Девите да се отпуснат и да си починат. Малко по малко за тях започва сатурновия период, който се свързва с идеята за равносметката. Сега не е време да започвате нови неща, а да довършите старите и да си починете.
Везни – събитията тази седмица ще са извън контрола на Везните. Те ще идват отвън и често ще са провокирани от хората около тях – семейство, партньори, т.н. Ще ви се наложи да сте много отдадени на близките си и да им оказвате точно тази помощ, от която имат нужда.
Скорпион – активни, дейни и напористи ще са представителите на този знак сега. Силата, която ще ви даде Марс, ще ви накара да сте много целеустремени и да не се отказвате лесно. Поставите ли си цел сега, то ще я следвате безусловно.
Стрелец – много силна седмица в творчески план за Стрелците. Творчеството не е само изкуство, а всичко, което творим на базата на емоциите си и на любовта, която влагаме. Особено важни, по един положителен начин,  ще са темите за любовта и децата в живота на представителите на този знак.
Козирог – отново на преден план ще излезе темата за големите личностни трансформации при Козирозите. Дори и да не ви се иска и дори да полагате много усилия да задържите една стара ситуация, то вече няма как да стане и ще ви се наложи да се промените много бързо и много рязко. Знайте, поне че е за хубаво.
Водолей – много неочаквани събития ще има в живота на Водолите сега. Затова и седмицата не е добра за планове. Първо вижте както ще ви бъде поднесено като ситуация, а след това решете как да се справите. Находчивостта и бързият ви ум ще са много полезни за вас по отношение на справянето със заплетените ситуации.
Риби – Рибите ще са особено очарователни през тази седмица. На базата на това очарование нещата ще им се получават много по-лесно и много по-успешно, особено на мъжете. Седмицата изисква от вас да засвидетелствате внимание и към партньора и да направите компромиси и отстъпки, ако се намирате в напрегната или конфликтна ситуация.