Имаме едно много силно начало на тази седмица. Бенефакторите в астрологията – Венера и Юпитер са в съвпад. Това е един много силен творчески момент за всички нас, особено силно ще се усети от Лъвовете, родени в последните дни на Юли. Това е момент, в който трябва да насочим творческата си енергия в конструктивна посока, да създадем и изградим нещо стойностно. Чудесен момент за освобождаване от емоционални болки и тежки моменти. 
 
Тази седмица слънцето постепенно ще излезе от така огнения знак на Лъва и ще влезе в организирания подреден знак на Девата. С това постепенно ще се ориентираме към края на лятото и ще навлезем в преходния период към есента.
Все пак още сме лято, такива ще са и емоциите – летни и горещи. Венера продължава своя ход през знака на Лъва и ще даде много положителни моменти при огнените знаци по отношение на емоционалния и финансовия им свят.
Логиката обаче ще е също така силна. Меркурий се движи през знак силната си позиция- тази на знака на Девата и ще ни даде сила да подредим всичко, което е било хаотично досега в живота ни.
Нека да разгледаме как се отразява тази енергия на всеки един от знаците:
Овен – много подходяща седмица да подредите приоритетите си така, че да разполагате с повече свободно време, което да посветите на близките до вас хора. в момента имате възможност да решите стари конфликти и да изградите отношенията както в личен, така и в професионален план.
Телец – още малко ще продължи напрежението за Телците. То ще е свързано обаче с важните за тях теми – пари, емоционална и материална стабилност. Тази седмица ще е трудна по отношение на тези сфери. Сега е време за планове, а не за действие. Много скоро ще имате възможност да се изявите.
Близнаци – нови задължения ще навлязат в живота на Близнаците сега. Тези задължения обаче може да не са им по вкуса. Може да има разминаване между очакванията им е реалността. Ако са предприели някаква промяна, тя може да не се случи точно по този начин, по който те искат. Важно време за равносметка е сега.
Рак – хубаво е човек да помага и да бъде идеалист, но сега е време да се замислите за реалността, в която парите играят много важна роля. В момента е прекалено време да подредите финансовия си свят и да го оправите, ако има нужда от това. Финансовата стабилност сега ще се свързва с емоционалната.
Лъв – много активна е енергията около Лъвовете в момента. Седмицата е чудесна да решите както финансовите си проблеми, така и ако има такива в емоционален план. От вас ще се изисква по-голяма съобразителност и на моменти ще трябва да отстъпвате от егото си, за да се случат нещата по един хармоничен начин.
Дева – една много силна седмица за представителите на този знак. Енергията е благоприятна сякаш за всичко. Успехите могат да зависят само от желанията ви. Сега е подходящо време както да си починете, така и да сте много активни – само от вас зависи в каква посока ще насочите този хубав потенциал.

Везни – ако се занимавате под някаква форма с творчество и работата ви е свързана с общуване с много хора, през които да представяте идеите си, то тази седмица е чудесна за вас. Ще бъдете особено харизматични и много лесно ще убеждавате другите.
Скорпион – тази седмица представителите на този знак ще трябва да се справят с идеята за прекалеността. Може да им се струва, че правят нещо добро, но ако прекалят, ще получат обратния резултат. Това може да е много напрягащо по отношение на собствените им емоции, а освен това може да се отрази по негативен начин на взаимоотношенията с близките им хора.
Стрелец – тази седмица Стрелците може да се занимават с прекалено битови и ежедневни неща, а това няма да е по вкуса им. Тези проблеми могат да са и свързани с оформяне на документи, редене по опашки, както и съобразяване с чужди графици. Това ще е седмица, която ще изпита много търпението ви.
Козирог – темата здравето ще излезе на преден план при Козирозите. Това може да е както тяхното здраве, така и на близки до тях хора. седмицата е чудесна да намерите решение на всеки един здравословен проблем, който ви притеснява. Обърнете специално внимание и на емоциите си.
Водолей – много съобразителни ще трябва да са Водолеите по отношение на близките си хора в момента. Тя ще имат нужда от вашата помощ и подкрепа, независимо дали сте готови да им ги дадете. Трябва обаче да поставите някаква граница, която да не се прекрачва, просто за да запазите себе си.
Риби  прекалено подредено и прекалено рамкирано може да е ежедневието на Рибите сега и този факт може никак да не им харесва. Няма да е така емоционално и разлято, както на тях им се иска. Може да усещат прекалено много ограничения както в личен, така и в социален план, но за тяхно добро е да се съобразят с тях.