След напрегнатото начало на седмицата ще настъпи голямо успокоение и ще можем да се ориентираме към това да подредиш всичко в себе си и в живота си. За тази цел много полезно ще бъде Новолунието в знака на Девата, което ще се случи на 25 Август. 
Всяка една дейност, свързана със знака на Девата сега ще бъде позитивно характеризирана. Това ще е както емоционалният, така и битовият ред, диетите, хранителните режими, профилактиката, грижата за физическото здраве.
Нека сега да проследим как се отразява енергията на всеки един от знаците:
Овен  седмицата ще изисква дипломатично и уважително отношение от страна на Овните най-вече по отношение на авторитетите в живота им – родители, шефове, ментори, т.н. таи седмица ще е по-важно какво ви се казва, а не какво вие искате да кажете на другите.
Телец – тази седмица ще донесе едно голямо облекчение за Телците, които минаха през редица напрегнати моменти през изминалите седмици. Сега е много важно да погледнете практично на живота си и да внесете ред както в емоционалния, така и в финансовия си свят.
Близнаци – нов ред, нови задължения ще се появят в живота на Близнаците през тази седмица. Това могат да са както малки промени в битов план, така може и да са големи промени по отношение на работата и кариерата. Като цяло няма да ви допадат и ще ви трябва време да свикнете. Дайте си това време.
Рак – физическото здраве ще е много важна тема за Раците сега. Седмицата е подходяща за диети, за промяна в хранителния режим и за отслабване. Помислете в тази насока и направете промените, ако са необходими.
Лъв –  много важна седмица за Лъвовете, през която ще могат, след равносметката, да се ориентират към новата енергия в живота си и да се посветят на реализирането на новите планове. Моментът е много подходящ за набелязване на важните моменти в краткосрочен план.
Дева – новолунието е знака на Девата ще донесе много приятни и позитивни моменти в живота на представителите на този знак. Всяка една дейност, която им е присъща сега ще се получава по отличен начин. Всичко ще се случва по-леко и с по-голяма доза късмет.
Везни – това ще е една седмица, посветена на приятелите и на близките до сърцето хора. ако има проблеми в тази области, то се важно сега да се решат. Може да има резки и внезапни промени в настроението ви и това да доведе до проблеми с гореспоменатите области. Опитайте се да контролирате темперамента си.

Скорпион – много активна и дейна седмица за Скорпионите. Тя са символ на трансформиращата енергия, а именно това ще правят най-добре сега – да променят както себе си, така и да решават напрегнати моменти, свързани с близките до себе си хора. Всяка една ситуация, която боксува и създава емоционално напрежение, сега трябва да се промени.
Стрелец – тази седмица ще ви накара да се занимавате с малки, но важни неща. Това може да е оформяне на документи, стягане на багаж, боравене с информация, свързана с чужбина, организиране на пътувания и проговори. Всичко това ще изисква много голямо внимание от ваша страна и дори да ви се струва безинтересно, то ще трябва да го правите.
Козирог – емоционалният свят ще излезе на преден план при вас. Седмицата е чудесна да се ориентирате към това да комуникирате правилно нещата, от които имате нужда. Дипломацията и деликатното отношение няма да ви помогнат сега – ако искате нещо, то намерете начин да го заявите директно.
Водолей – много внимавайте по отношение на заемите – както тези, които давате, така и тези, които взимате. Може да ви е трудно да прецените какви ще са паричните ви постъпления в близко бъдеще, затова не давайте обещания, в които не сте сигурни. Не искайте повече от това, което можете да си позволите.
Риби – тази седмица може да предоставя известни ограничения за Рибите и да им се струва, че живеят в една прекалено рамкирана среда, от която не могат да се измъкнат. Това усещане може да е както в личен, така и в професионален план. Може би сега е много удачен момент да се огледате в другите и да разберете към каква промяна те ви подтикват.