Много хора ми задават въпроса – как може всички хора от един знак да си приличат, добавят, че това не е възможно. Аз ще се съглася с тях. Зодиакалният знак е само позицията на слънцето в рождената карта. Вие имате още 9 планети, 12 дома и аспекти между тях. Затова вие не сте само изражение на зодиакалния ви знак, но той винаги си остава най-важен и при почти всички хора е лесно разпознаваем. 
Слънцето ( зодията) е това, което управлява всичко в рождената ви карта. Затова и то е най-важно. Каквото и да се породи от многообразната ви карта, то винаги накрая ще мине през енергията на слънчевия ви знак. 
Хората, представители на един знак, се различават помежду си, но винаги имат редица характеристики, които са задължителни, независимо дали се виждат лесно или при по-близък контакт. Тези характеристики не се променят, те са в есенцията на зодиакалния знак и са важни за всеки негов представител. 
Ние можем само да подобрим тяхното проявление, но не можем да се отървем от най-важните черти на нашия знак.
Знакът на Девата е много особен. Той е последният от аз-зоната. Той учи душата как да служи на другите, как да се грижи за физическото си тяло, подчертава важността на реда и дисциплината. Девите обаче не са само това. Те са променлив знак и като такъв се свързват с комуникацията. Може би класически добрата комуникация се свързва най-вече с този знак. Освен това те са земен знак, който е ориентиран към практичното, логичното и материалното. Да не забравяме, че срещу Девата се намира знакът на Рибите, който често се отразява при Девите чрез един копнеж по романтика, артистизъм и творчество. 
Първото проявление на знака се свързва с физическото тяло. Девите умеят да се грижат за него и често представителите на знака изглеждат физически добре. Тези представители на знака, които не изглеждат така, дълбоко страдат. Неслучайно една от най-красивите икони на европейското кино София Лорен е представителка на този знак. Дори и в напреднала възраст тя изглежда много по-млада и е запазила в себе си голяма доза младежко очарование. 
Девите са и хора, които обичат много социалния престиж. Затова често могат да се стремят към дейности, които да им дават блясък и разпознаваемост. Добрата оценка на другите, на публиката е нещо много ценно за този знак, който се характеризира с огромната критика към света, но и към себе си. 
Едни от най-въздействащите поп звезди – Майкъл Джексън и Фреди Меркюри са представители на този знак. И двамата са крайно забележими като индивидуалност, оставили са силна следа след себе си и са модел за много хора. Всеки един от тях двамата е и много особен. И при двамата има заиграване както с мъжката, така и с женската природа. Това се дължи до известна степен на безполовия характер на планетата Меркурий(именно името на тази планета той си е избрал за презиме), която управлява този знак, но докато при Близнаците дава по-скоро мъжки характеристики, то при Девата са подчертани женските.
Девите имат още едно лице. То се свързва с детайла и със следеното той да се забелязва и да се отчита. Затова Девите стават добри лекари, добри счетоводители. Когато обаче решат да използват усета си за детайла в друга насока, стават криминални автори като Агата Кристи. Всеки, който е чел нейните книги, знае колко са заплетени историите, колко сложно са навързани персонажите и как е замаскирана мистерията. Интересното, поне за мен, в нейните книги не е емоцията, която създава с историите си, а е предизвикателството, което отправя към   логиката и аналитичните способности на читателите си.  Това са другите две така любими категории на представителите на знака Дева. 

Както казах, Девите често могат да станат добри лекари. В астрологията знакът на Девата се свързва с домашните любимци, затова и много представители на този знак стават добри ветеринарни лекари. Трудностите, които понякога представителите на знака имат в общуването с хората, сякаш отсъстват в общуването с животните и там Девите се чувстват много по-отворени и добре. Пример за това е изумителният Сезар Милан, който нарича себе си „говорещият с кучета”. Всеки, който е гледал сериите с него, знае как умело той общува с кучетата и как удивително ги възпитава. Той също е представител на знака на Девата. 

Не винаги е лесно да имаш човек от този знак до себе си, но определено е много интересно. Това, което можете да направите е просто да обичате Девата до себе си.