Темата за астрологичните домове не винаги е лесна. Понякога може да създава особено голямо объркване за хората, които изучават астрология. В следващите три публикации ще се опитам да дам едно по-различно обяснение на домове, за което ще ми помогнат филмите. Разбира се, основната цел на публикацията е забавно информативния характер, а не изчерпателно научния. Това са филми, които са познати за мен и свързвам с тези сфери. 
Нека да започнем с представянето на първите четири дома в астрологията.
1 Дом: Сексът и града
Много хора биха се запитали защо точно този филм съм избрал за представянето на първи дом т.нар. Асцедент. Нека да кажем няколко думи и за самия Асецедент. Това е социалната маска, която си поставя човек в обществото. Това е начинът, по който изглеждаме и се държим и именно по този начин другите ни оценяват. Ако примерно имаме асцедент в добра позиция като Лъв, Везни или Водолей, то първоначалната ни социалния ще е лесна и приятна и хората ще ни харесват, независимо каква е личността ни и какви дефекти има при едно опознаване. 
Същото се отнася и до трудните позиции на асцедента в знаците Козирог, Рак, Скоприон. Ситуацията тук е напълно противоположна – независимо колко сте качествени като личност, то първоначална ви социализация е толкова трудна, че другите могат да се опасяват да стигнат по-дълбоко в опознаването. 
Именно „Сексът и града” ни показва колко важно е първото впечатление и образа, който си изграждаш в социален план. Не е толкова важно какъв си в действителност, ако умееш да си поставиш една страхотна социална маска, която да те направи модел за подражание. Във филмът имаме примери как социалната маска може да те издигне в обществото или да ти създаде много проблеми и пречки по пътя на личностното и професионално развитие.
2 Дом: Уолстрийт: Парите никога не спят

Парите никога не спят. Този факт е актуален както за съвременния крайно материален свят, в който живеем, така и за филма. Във втори дом най-важното е какво притежаваш – както лични качества, така и материални ценности. Този дом дава информация  какво правим с това, което притежаваме. Дава информация и какъв потенциал имаме да притежаваме – както в личен, така и в материален план. Парите са станали предмет за оценка, за самооценка. Това е и основната идея в този филм.
 Парите са и много силна енергия, която до един момент ти дава сигурност, но след друг момент започва да се превръща в мания, с изкушение и риск, които водят до крайности. Втори дом носи в себе си всички проявления на ценностите. Дава информация както за богатство, така и за филит. 
Това е един от домовете, в които се крие силна енергия. Енергията се свързва с физическото тяло, а оттам и със здравето. Втори дом е и един от домовете на здравето.
3 Дом: Загубени в превода
Най-важното тук е да се разбираме. Когато липсва комуникация и адекватно общуване, то това може да доведе до голямо объркване, до неразбирателства, до изолираност и до комични ситуации, които за жалост не са така смешни на потърпевшите. Това се случва и в самия филм. Общуването не винаги е свързано само с говорене, то се свързва и с жестове, с погледи. Целта е обаче да се разбираме, защото без разбирането и разбирателството, няма щастие. 
Трети дом дава информация за начина, по който боравим с информацията, за скоростта на мисълта ни, за това, което ни е любопитно и искаме да научим повече за него. Трети дом е пътешествието на мисълта, където се срещаме с идеите, вариантите и възможностите. Подчертава се и важността на това, че когато знаем нещо и искаме да го споделим на другите, то трябва да намерим най-добрия начин да го споделим, да го преведем на разбираем език за отсрещната страна, така че да бъдем правилно разбрани и комуникацията да е качествена.
4 Дом: У дома през Август
Това е един филм, които предизвиква много емоции, говори за много връзки, говори за отминали събития, за историята на едно семейство и за взаимоотношенията, които да довели ситуацията до настоящия ден. В него има много болка, има страхове, има несподелени чувства, има я идеята за края. Този филм не остава никой равнодушен, но определено не е задължително да го харесате, защото е прекалено истински, за да се хареса. 
 Този филм е идеален за четвърти дом т.нар. Имум цели. Всичко това е истинската природа на четвърти дом, който се свързва с идеите за семейство, за родители, някой астролози тук поставят бащата, но според мен е майката. Този дом се свързва с идеята за дома, в който живеем. Едно от най-важните тълкувания на този дом обаче е идеята за края (разбирайте смърт). 
Винаги, когато се бръкне дълбоко в историята на едно семейство, се открива не само хубавото, но и многото трудни моменти, през които са минали членовете му, за да научат уроците, които са им били дадени в този живот. Няма по-силна от семейната връзка, затова най-големите ни учители в този живот именно са членовете на семейството ни. 
Винаги е приятно да се прибереш у дома, но винаги е и до някаква степен болезнено. В четвърти дом са личните ни дълбоки емоции, от които не можем да избягаме. За да продължим напред винаги трябва да се връщаме точно там, за да чистим и да се освобождаваме от тежките емоциите, които не ни позволяват да продължим напред.
Следва…