06-12 Октомври
Определено това ще е една сложна седмица, в която ще има редица противоречиви тенденции, които могат да водят до объркване. Много въпроси ще си зададем, но не на всички ще получим отговор.
От една страна силата на ретроградния Меркурий се усеща много. През тази седмица той ще се върне от Скорпион във Везни. Това ще се отрази по един напрегнат начин на представителите на този знак.
Друг факт, който ще даде акцент над знака на Везните, както и на Овните, ще е пълнолунието е знаците Овен и Везни. Това е едно от тези големи пълнолуния, които определят тенденциите в индивидуален план за продължително време. Това пълнолуние няма да е като останалите в годината, а ще носи в себе си идеята за карма и за справяне с важни уроци, свързани с темите за аза и партньорството.
Нека сега да проследим как енергията ще се отрази на всеки един от знаците:
Овен –  това ще е една напрегната седмица за Овните, в която ще им се наложи да се изправят пред стари партньорски взаимоотношения – както в личен, така и е професионален план. Има нещо недовършено и сега предстои период, в който то ще се довърши. Може да има активиране на стари страхове  и опасения.
Телец – темата за физическото и емоционалното здраве ще е основна при вас през тази седмица. Ако не се чувствате добре във физически план, то дайте си време, починете си и се възстановете. Ако имате притеснения, страхове и опасения в момента, то поговорете с близък до вас човек или потърсете специализирана помощ с цел да се отърсите от тях.
Близнаци – седмицата може да бъде чудесна за Близнаците, стига да не се налага да стартират нови инициативи в живота си. Като цяло сега е много подходящ период за равносметка и за преценяване на ситуацията отстрани. Добре е да седите на една крачка разстояние от случващото се.
Рак – много важно е за вас да решите сега какво точно да правите. От една страна има тенденция, която ви кара да се съобразявате с външните обстоятелства, но има и друга тенденция, която изисква да действате само по волята си. В едната ситуация ще се чувствате егоисти, в другата ситуация няма да може да се справите, защото напрежението ще ви е прекалено. Помислете много добре накъде искате да се насочите.
Лъв – много задълбочено трябва да се огледате кой е с вас в момента в живота ви. Положителните личности трябва да бъдат похвалени и да им благодарите. Отношението към негативните такива трябва да се осмисли по нов начин и ако е необходимо да се прекратят отношения, дори това да ви се струва трудно и крайно като поведение. Много склонни ще сте да мерите това, което давате с това, което получавате.

Дева – много важна ще е темата за оценката, която получавате отвън. Не тръгвайте обаче с очаквания. В момента процесите са много объркани при вас и може да има забавяне на добрия резултат. Нека това да не ви обезкуражава. Ако сте положили необходимите усилия и процесът се случва добре, то и положителната оценка, дори забавена, ще дойде при вас.
Везни – сложна седмица за Везните. От една страна Меркурий ще дава объркване в плановете и по отношение на новите начинания, от друга страна Пълнолунието ще активира нуждата за заставане зад собствените позиции и налагане на аза. Това може да стане по един напрегнат начин, може да се изискват повече усилия и да има отдалечаване от така желаната тема за хармонията.
Скорпион – намирате се в един период на равносметка. Може да усетите, че стари ситуации ще се връщат толкова пъти в живота ви, колкото е необходимо за да се справите с тях успешно. Това няма да ви е приятно като изживяване, но само от вас зависи да сте достатъчно мотивирани и да се справите с предизвикателствата един път завинаги.
Стрелец – седмицата носи две много противоречиви тенденции за вас. Едната се свързва с приятни и забавни моменти, споделени с близки до вас хора. Другата тенденция обаче ще изисква да сте много отговорни и много последователни във всеки един процес в живота ви сега. Ако сега изпуснете нишката на случването, то може нещата много да се объркат.
Козирог – тази седмица може да се окажете в центъра на някакъв триъгълник. Това може да е любов такъв, приятелски или подобна конфигурация в професионален план. От вас ще се изисква да сте балансьор и ще бъдете въвлечени, независимо дали това ви харесва или не. Другите ще имат нужда от вашата помощ.
Водолей – опитайте се да не бъдете прекалено полезни през тази седмица. Всеки ще иска нещо от вас, а вие не винаги умеете да защитите егото си добре и правите неща против волята ви.  След това ще сте недоволни и раздразнени от себе си. Няма кой да ви помогне, ако не си помогнете сами.
Риби  много голям акцент ще има темата за парите в живота на Рибите. Може да има промяна във финансов план, която ще дойде отвън поради промяна на обстоятелствата било то в личния, било то в професионалния ви живот. Не позволявайте да бъдете подценявани. Опитайте се да бъдете делови и да договорите максимално добри условия за самите вас.