Днес в 13,56 ч. настъпва пълнолунието и лунното затъмнение в 15º на Овен. Стигнахме и до едно от големите Пълнолуния тази година. То ще се случи в знаците Везни и Овен. Разликата този път е, че този път Слънцето и Луната активират оста на лунните възли, а следователно ще говорим за много карма, за кармнична разплата и за решаване на сложни кармични взаимоотношения. 
Това пълно лунно затъмнение ще ни накара много да се замислим по отношение на връзката ни с другите хора, по отношение на начина ни за себе изява. Много отговори ще си дадем, други въпроси ще се повяват по един естествен начин.  
Ситуацията има две големи особености. Емоциите и темата за любовта и за взаимоотношенията ще са силно подчертани. Стари отношения, които са се случвали трудно, сега могат да намерят своя край. Този край обаче няма да е мек и плавен, а ще се случи по един рязък начин. 
От друга страна всеки ще трябва да вземе важни решения за себе си, свързани с емоционалния му свят. Много от тези решения ще са насочени към това да изградим първо хармония със самите себе си, а след това и да предоставим тази хармония на другите.
Решенията няма да са лесни, но няма да имаме много време да мислим – ситуацията така ще ни завърти, че може да ни остава накрая в момента, в който решението е било взето. 
Не трябва да забравяме, че ние не действаме самостоятелно в този живот, а сме част от една система.
Когато говорим за кармична разплата, това винаги дава една нотка на напрежение. Просто не можем да избягаме от кармата. Това означава, че може да се сблъскаме със стари ситуации, стари проблеми и стари връзки и да ни се наложи да сложим точка, но този път завинаги.
Това е само началото на емоционалното и събитийното прочистване. Следва много важно слънчево затъмнение на 24 октомври. Дотогава трябва да сме се изчистили от всичко старо и ненужно и да сме готови за новата енергия. Имаме малко време, а толкова много неща трябва да направим. 
Енергията на Лунното затъмнение ще бъде усетена от всички, но най-вече от представителите на знаците Овен и Везни, както и хората, които имат планети в тази знаци.
Желая на всички успех!