Темата за астрологичните домове не винаги е лесна. Понякога може да създава особено голямо объркване за хората, които изучават астрология. В настоящите три публикации ще се опитам да дам едно по-различно обяснение на домове, за което ще ми помогнат филмите. Разбира се, основната цел на публикацията е забавно информативния характер, а не изчерпателно научния. Това са филми, които са познати за мен и свързвам с тези сфери. 
Нека да започнем с представянето на последните четири дома в астрологията.
9 дом: Около света за 80 дни

В този дом динамиката е много важна – както в ментален план, така и по отношение на събитията. Постоянно трябва нещо да се случва, за да бъде интересно. Съзнанието трябва постоянно да бъде провокирано да трупа все повече нова и интересна информация, а тя трябва да бъде анализиране и да се търси философския й смисъл.
Когато говорим за пътуване, то никога не е само физическо. То включва в себе си опознаване на нови култури, на нови религии, на нови обичаи. Всичко това ни помага много да разширим и да променим гледната си точка.
 Чуждите езици са много забавни и интересни и са демонстрация за широко съзнание и се свързват с добра комуникация, затова те също са поставени тук.
Информацията тук не се складира. Опитът е да се намира начин да се анализира и да се прецени какъв е смисълът зад думите, да се намерят философските измерения.
В този дом се крие идеята за оптимизма, който с силно насочен към бъдещето. Тук се правят големите планове и се поставят дългосрочните цели.
Точно това се случва и в този филм. Всичко започва с един авантюристичен дух и се поставя една нелека задача, която по пътя си води го голямо ново познание.
10 дом: Най-добрата оферта

Тук ще започна от филма, защото имам чувството, че той е направен точно по примера на 10 дом. Не знам доколко е популярен, но аз силно го препоръчвам.
Десети дом е един от четирите домове, който си има собствено име. Той се нарича Медиум цели. Това е най-високата точка е рождената ви карта. Неслучайно той се свързва и с най-високата точка, която човек може да постигне в социален план. 
В него е изведена на преден план идеята за професионализма и за желанието за реализация в социален план. Това желание е разбира се свързано и с изкарване на много пари.
По-важното обаче тук е съвършения образ, който е изграден в професионален план. Главният герой е безупречен професионалист и като такъв и като човек, който цял живот е работил основно по 10 дом, то той е загърбил напълно срещуположния 4-ти.
Този човек няма семейство, няма партньорство с други хора, освен в бизнес план, той е много богат самотник с безупречна репутация.
 Всеки един човек, който живее на пълни обороти в 10 дом, обикновено минава през подобна ситуация. Често и големият социален успех е подплатен с известна доза много добре изпипано мошеничество – точно като в този филм.
Едновременно с това е показано как емоциите продължават да са в живота на този човек, колкото и да ги е загърбил, той не ги е забравил и именно голямата драма става на база на пробойна в емоционалния му свят.
Краят на филмът е драматичен, емоционално много силен, сериозен и пълен с равносметка. Такъв е и живота в 10 дом.
11 дом: Невероятната съдба на Амели Пулен

Един от най-приятните филми, който съм гледал в живота ми. Той е изпълнен с идеализъм, с желание за помощ към другите, с това да ги накараш да са щастливи и да промениш живот ми по един прекрасен начин.
Любовта към всички хора е много силна и тя те мотивира да действаш, защото за теб е важно да ги накараш да се чувстват добре.
Едновременно с това персоналната, лична любов трудно се постига, защото си загубил всичките си усилия да караш другите да са щастливи и това теб те прави щастлив.
Реално обаче сам със себе си не знаеш точно как да си щастлив и как да намериш личното си щастие – то е прекалено изнесено извън теб. Това дава много силен елемент на меланхолия.
Ти не можеш да си партньор на всички, защото си прекалено странен. Ти си хуманен, ти си идеалист, но също така и търсиш себе си, а това не е лесна задача.  Партньор може да ти бъде само човек като теб – странен идеалист, който най-вече ти е приятел.
Това е домът на приятелството, на мечтите, на големите социални групи. Тук егото е слабо и е насочено към това да помага на другите да реализират мечтите си. А това, което написах по-горе е историята в филма.
12: Алиса в страната на чудесата

Добре дошли в страната на чудесата! Чудесата често плашат съвременния човек и той си измисля истории и легенди, за да плаши себе си и другите и да не се доближава до там. Чудесата са нещо нелогично, свръхестествено. Те не могат да се обяснят, но са чудесни, защото тази дума идва точно от идеята за чудото.
Често 12 дом се описва като домът на ограниченията, свързва с лудниците и затворите. Хората са склонни да възприемат това много буквално и да свързват  тези понятия с материалния свят. Често обаче става въпрос за затвора, в който човек сам е поставил душата си. Нещастието в една такава ситуация е толкова силно, че то води до лудост.
Това обаче е само едната страна на 12 дом, има и една много позитивна. Тя се свързва с истината. Това е истината както за теб, така и за света, които те заобикаля. Тази истина винаги я научаваш сам, когато си сам, когато намериш време да останеш сам със себе си и с мислите си.
В този момент трябва да обичаш собствената си компания и да се чувстваш добре със себе си. В този момент трябва да успокоиш мислите си. Именно тогава, в това медиативно състояние и в пълната тишина излизат отговорите на всички въпроси, на абсолютно всички.
Най-страшното е, когато падаш в заешката дупка, точно като Алиса. Тогава няма почва под краката ти и не знаеш на накъде отиваш. След това обаче се срещаш с един чудесен свят, който винаги е присъствал около теб, но ти просто не си имал очи да го видиш.
 По един символичен или директен начин, в зависимост от самия човек, той вижда света по един нов начин, на базата на интуицията, на сетивността и на вътрешните си усещания.
Всеки, който си е тръгнал от страната на чудесата не е същия. Той е завинаги променен. Той отново се връща към реалния живот и продължава да живее в него, но вече по един много осъзнат начин.
Дванадесети дом е най-мистичния и най-богат дом. В него се крият всички истини, в него е събрано познанието от предходните 11. За подготвения човек това е дом на истинско блаженство, за неподготвения този дом се свързва с ужаса и страховете.  Всеки, който е минал през този дом, се е променил безкрайно много.
 В този дом няма логика. Ако попаднете все пак там в страната на чудесата, не търсете логиката, а просто следвайте заека…