13-19 Октомври
Това ще е една много вълнуваща седмица, която ще предполага редица промени и то важни. В периода между пълнолунието и новолунието ще имаме възможност да се освободим от всичко ненужно и старо и да се насочим към новата и то позитивна енергия в живота ни.
Сбогуването със старото може обаче да е трудно и болезнено, може да има раздели, може да има отказ от това да се продължи по стария начин в едно партньорство, независимо дали става въпрос за професионално или емоционално. Просто пластовете ще имат нужда да се наредят по един нов начин.
Овен – известна неувереност има в Овните сега. Те сами усещат, че ситуацията около теб силно се променя и с ентусиазъм промените не могат да бъдат спрени, нито да бъдат модифицирани по желание на Овена. Много важно е да се направи правилната равносметка сега и да се прибегне до компромиси, ако е необходимо.
Телец – много им се иска на Телците нещата да се случват сега на базата на техния план, но това няма да е лесна задача. Те преминават през един период, в който активна роля има Другия и съобразяването трябва да става с него. Отражението, което може да виждате в партньора на моменти няма да ви харесва. Това означава да промените нещо в себе си.
Близнаци – сами знаете, че когато Меркурий е ретрограден, все едно всички идеи при вас се активират едновременно. Толкова много планове имате, толкова много неща искате да се случат, но знаете, че периодът не е подходящ за прибързани решения. Всяко едно решение трябва да бъде разглеждано много детайлно, преди да го вземете.
Рак – много е важно сега да успеете да защитите гледната си точка, независимо от всичко и от всички. Това няма да ви е лесно, но ще ви е много полезно. Има тенденция, която може да ви подведе в неправилна посока и тя да идва отвън. Реагирайте още в първия момент, а не след като вече е късно.
Лъв – това ще е една важна седмица за вас в социален план. Добре е да можете да приемате конструктивна критика толкова добре, колкото можете да приемате комплименти. Това ще е много ценно и полезно за вас точно сега, защото конструктивната критика, сама по себе си, е нещо позитивно.

Дева – проверявайте всичко по 100 пъти, както графици, срокове, така и хора. Това се отнася най-вече до родителите. Ако има важни събития с децата ви в момента, то следете ги много внимателно, защото ако не го правите, може да има голямо объркване. Меркурий ви го е приготвил, но пък вие сте много организирани и може да го предотвратите.
Везни – много смели ще бъдат Везните през тази седмица. Тази сила ще ги мотивира да се борят активно за личната си хармония. Това ще изкара от живота им неприятни хора, както и хора, с които вече нямат общ път. Ако досега е имало колебание при Везните, то сега то ще бъде заменено с активно действие.
Скорпион – през тази седмица може активно да се успокоите. Дори и да има някакво случване в живота ви, то няма да зависи от вас. Вие може да влезете в ролята на мъдрия съветник, който просто да споделя как се случват нещата според него. В това ще сте най-полезни. За себе си е добре да намирате време и да си почивате, както и да се отърсвате от стреса.
Стрелец – може да сте много ентусиазирани на моменти и да споделяте такива неща за другите хора, за които да съжалявате много след това. Комуникацията ще ви прави предпочитана компания и желани събеседници, но крие и много рискове другите да ви се разсърдят и да ви напишат черни точки. Много внимавайте како говорите и за кого.
Козирог – много нови социални роли предстоят на козирозите. Някои от тях ще се активират още тази седмица, други ще се появят просто като идея. Това могат да са нови задължения в работата, може да са съществени промени, свързани с партньора, а може и да е ориентиране към родителската роля.
Водолей – дори и да има хаос и объркване около вас, то вие ще може да се справите чудесно и на базата на симпатията, която носите в себе си, другите вместо да ви пречат, ще се впуснат да ви помагат, независимо през колко трудна ситуация минавате. От вас просто се изисква да им го позволите и след това да им благодарите.
Риби  тази седмица е чудесна по отношение на пречистването. То може да се отнася както до диети и пречистване на организма, така може и да става въпрос за пречистване на емоциите от всичко негативно, ненужно и вредно. Това ви е много необходимо в момента и ще се чувствате прекрасно, ако успеете да го направите.