Везните определено са един от най-сложните знаци в хороскопа. Това е знак на крайностите, който обаче може да слага една много мила и социална маска, зад която да скрита трудностите на характера си. 
Везните са прехода от аз към ти-зоната в хороскопа. На тях им дадена задачата да направят Другия в живота важен чрез компромиси, чрез партньорско отношение и чрез загубване на егото. Някои Везни постигат това, други не. 
Отражението на Везната е Овенът. Затова и много Везни забравят мисията си на миротворци и тръгват за развиват и защитават егото си, но при теб това е едно псевдо его, което не може да се развива, без да има силна база, на която да се отразява. Оттам идват и много проблеми. 
От друга страна Везните са претенциозни хора, които обичат хубавото, обичат естетиката и хармонията. Това ги прави на момента доста превзети и дори сноби. Това обаче е част от чара им. 
Везните са и много артистични. Всеки знак е артистичен по различен начин, но при Везните това е класическата артистичност, в която се играят сложни, елегантни, драматични образи. 

Чудесен пример за това е Моника Белучи. Тя е подчертано красива, модел за естетика и възхитителна с чара си. В кариерата си има много роли, като всяка една от тях се свързва с много крайности, с много драматизъм и артистични превъплъщения. Чудесен пример за това е ролята й във филма „Малена”. Везните обичат виртуозните роли и подхождат към тях с много отдаденост. Везните могат да бъдат в работата ти така отдадени като Козирозите т.е. много.

Един лош пример, да не кажа най-лошият, за отдаде на работата си е Хайнрих Химлер.Това е вторият по важност човек в нацистка Германия. Той е идеален модел за анти-Везна. Във всяка една квалификация за анти обаче има и много първична истина. Това е човек, който се характеризира с изключителна професионална жестокост и човешка студенина. Той показва как партньор може да ти е всеки – кауза, диктатор, идея. Отдаден на партньорството си той причинява едни от най-чудовищните злини на 20 век. Той също е Везна. Една американска статистика някога беше казала,че едни от най-кръвожадните убийци също са от този знак.

Везните обаче са и чудесни идеалисти,които намирайки правилния партньор, могат да му се отдадат напълно и да преобърнат живота си. Неслучайно Йоко Оно е смятана за причината за разпадането на Бийтълс. Джон Ленън, прекрасен пример за изключително талантлива Везна, така се влюбва в нея, че напълно й се посвещава. Това е и един от най-хубавите моменти в живота на една Везна – да намери правилният човек и да се слее ментално, интелектуално и физически с него. 

Във Везните има и много идеализъм и е силно затъпена идеята за справедливостта. Един много еволюиращ образ на Везна е Бриджит Бардо. От забележителна красавица, те ще превръща в краен идеалист, който се бори за правата на животните. И в двете начинания се справя добре и следва порива на душата си  – нещо, което е много важно е крайния свят на Везните. 
Когато говорим за претенциозно отношение и като поведение и като творчество, то можем да споменем и за Оскар Уайлд. Всеки, който е гледал филма за него или познават биографията му по друг начин, е разбрал какъв любител на красотата във всичките й форми е той – като започнем от физическата красота и стигнем до тази на словото. И във всеки един момент има една силно подчертана претенция. 
Това са Везните – много крайни и много симпатични. Те могат да бъдат най-милите и отдаващи хора, но могат и да бъдат жестоки и студени хора. От вас зависи как ще ги предразположите и как ще отразите Везната във вашия живот.
Успех!