27 Октомври – 2 Ноември
Големите събития минаха, сега остава да подредим всичко по един нов начин. Вече ретроградното движение на Меркурий не е фактор, който да ни притеснява и можем спокойно да взимаме решения, за сключваме договори и да правим планове, необезпокоявани от планетарните влияния.
Тази седмица обаче е време за активна личностна трансформация при всеки един от нас. Това е ефектът от силното Новолуние в знака на Скорпиона.  Личните промени, през които минаваме, ще окажат влияние и с събитиен план. Събитията сега ще са ярки, а често и драматични.
Нека сега да проследим по какъв начин енергията се отразява на всеки един от знаците:
Овен – това ще е седмица на силната енергия за вас. От една страна може темата за бизнеса да мине на преден план и да се наложи да бъдете съблазнители и убедителни в намеренията си. Това може да се отнася и до личния ви живот, където темата за секса ще е подчертано важна и успешното справяне там, ще ви дава добро самочувствие.
Телец – много избори ще трябва да направят Телците за да възвърнат хармонията в живота си. Изборите няма да са лесни, дори могат да са подчертано напрегнати на моменти. Просто в момента сте на кръстопът и няма как да продължите по стария начин. Трябва да изберете само една опция.
Близнаци – постепенно се отърсвате от объркването, в което ви беше потопил Меркурий. Сега е време да задействате всички планове, идеи и мечти. Чудесна седмица за действие и за реализиране на това, което отдавна сте планирали. Подкрепата ще се появява от най-неочаквани места и хора.
Рак –  темата за сигурността ще излезе на преден план през тази седмица. Това ще е както материалната, така и емоционалната сигурност. Ще разберете, че трябва да се доверявате повече на живота и че няма защо да се опасявате прекалено. Животът има много повече сценарий отколкото си представяте. Вярвайте, че всяка една ситуация ви нови опитност и ново познание.
Лъв – домът и семейството ще са най-важни за вас сега. Може да ви се наложи да обърнете специално внимание на тези теми. Оставане в дома, грижа за себе си или за близък роднина е възможно да се случи в живота ви. Бъдете отдаващи и помагайте на хората, които имат нужда от помощта ви сега. Помощта ще бъде високо оценена.

Дева – чудесна седмица да си направите равносметка на финансите. Важно е да знаете с какви пари разполагате и какво можете да инвестирате в бъдещето си, в плановете си, в бизнес сделките си. Седмицата в подходяща именно за това – за инвестиции – както правите за материалния си комфорт и за бъдещето си.
Везни – много важни и авторитетни може да се почувствате през тази седмица. Уменията ви ще бъдат много ценени и другите хора няма да крият положителната си оценка към вас. Не се възгордявайте прекалено, а просто елегантно им благодарете. Чудесна седмица за изграждане на нови хармонични взаимоотношения било то с приятели, било то с колеги.
Скорпион – една важна седмица за представителите на този знак. Много потенциал има за нови неща както в личен, така и в професионален план. Важното е да избирате интуитивно и без да бързате. Не се подвеждайте по външните белези, а избирайте по съдържанието.
Стрелец – тази седмица е добре да се обърнете към философската страна от характера ви. Важно е да търсите смисъла зад думите и да избягвате директните конфликти. Може и активно да влезете в ролята на добър миротворец по отношение на близките ви хора. Не щадете позитивизма си и заливайте с него другите хора.
Козирог – вие се променяте и то много, независимо дали ви харесва. Да, вие сте знака на стабилността и консервативността, но промените сега са много важни, за да можете да продължите живота си хармонично. Те ще са свързани най-вече с емоционалния ви свят и близките ви. Не им се противопоставяйте – те са за добро.
Водолей – кариерата и социалният образ ще са много важни в живота на Водолеите точно сега. Имате шанс да постигнете мечтана от вас цел в професионален план и да започне нов етап в живота ви в това направление. Бъдете максимално концентрирани и не си отклонявайте вниманието. Положителната енергия в социален план е с вас тази седмица.
Риби – едно ново начало по отношение на емоциите. Имате възможност да се отърсите от старите напрегнати емоции и да подредите емоционалния си свят по един хармоничен начин. Чудесна седмица за положителни промени във връзката, за извинение и за прошка.