Стигнахме и до дълбоката вода в хороскопа. Тя е представена от знака на Скорпиона. Определено това е един от най-интересните и мистични знаци, които съществуват. 
Емоционалният свят на тези хора е много дълбок и много богат, а емоциите са както най-голямото им богатство, така и най-голямото им наказание. Техните емоции не са обикновени, те са прекалено дълбоки за един средностатистически човек, затова и скорпионите сами по себе си са необикновенихора. 
Тези, които могат да се справят с емоциите са прекрасни модели за хора, но тези, които не могат да се справят с емоциите си често са вписани по жесток начин в криминалните хроники.
Скорпионите, които съм подбрал, ще ви покажат много от основните лица на този знак, но в дълбокото винаги има какво ново да се появи. 

Знакът на скорпиона не се свързва с красотата, а с магнетичността. Именно с това се отличават и привлекателните представители на този знак. Те може да не блестят с класическата венерина красота, но са изключително привлекателни и много магнетични. Неслучайно те се свързват и с идеята за секса.  
Това е характерно както за Леонардо ди Каприо, така и за Деми Мур, а всеки един от тях е имал забележителни роли, свързани със секса, които са го направили още по-интересен и популярен. 

Дълбоката и неразгадаема природа на скорпионите може да се види в творчеството на един типичен представител на знака – Пабло Пикасо. Той е гений за някои и неразбираем ексцентрик за други, да не използвам по-груби думи. Неговото творчество е като извадено от най-тъмните и криви кътчета на човешката душа. За някои хора то е силно въздействащо. 

Скорпионите са безумно успешни в социален план. Те са един от двата знака, които се свързват с парите. Ако желанието за хармония и щастлив живот често спира Телците по пътя им за голямото богатство, то при Скорпионите това отсъства – те са свикнали на стрес, борба и най-важното в живота им е целта. Беден Скорпион е нещастен Скорпион.
Затова и един от най-богатите мъже в света е именно Скорпион – Бил Гейтс. Неслучайно съм подбрал тази снимка. За един Скорпион комбинацията от риза и пуловер е своеобразен вид елегантност, която не може да се замени с нищо. Ако се явите така пред шефа си Скорпион, дори да не разбирате този стил, той ще ахне колко делови и елегантен сте. Въпрос на вкус.

Жената символ на знака Скорпион може би е Хилари Клинтън. Не можеш да притесниш един Скорпион с клюки , стрес и нападки, ако той си има цел. Целта оправдава средствата.  Тя го доказа. Тя постига целите си безотказно, а както говорят за нея и за мъжа й, тя не го отчита. Ако обаче го отчете, то животът на съпруга й със сигурност на моменти е ад. 

В този ред на мисли не можем да не споделим и принадлежността на един от най-брилянтните учени на миналия век – Мари Кюри. Това е друга страна на Скорпиона – да изследва, да търси скрития смисъл, да проверява, да рови в дълбочина и да не се отказва, докато целта не бъде постигната, дори да се изисква собствената саможертва. В скорпионите има нотка от идеализма на Водолейте, но  тук е през различна призма. 

След всичко написано за този знак, остава както реално звучащия, така и леко иронично насочен въпрос:”Как да не ги обичаш?”