Една тема много силно се открои в последно време. Силната енергия на знака Стрелец, както и важните промени, които се свързват с него и с неговия управител Юпитер, подчертаха темата за преместването с цел подобряване на собствената жизнена енергия и отключване късмета. В астрологията свързваме тази тема с понятието релокация
Това е една много важна тема, която засяга все повече хора в наше време. След като границите между държавите паднаха и предвиждането става много по-лесно, много хора избират възможността да търсят късмета си в чужбина. 
Релокацията дава информация както за трайни премествания, така и за потенциал, свързан с екскурзии и по-кратки посещения на отдалечени места. Понякога, колкото и екзотично да е едно място и да е туристически магнит, то лично за вас може да е крайно предизвикателно като енергия и е добре да сте подготвени, особено ако планирате да пътувате сами. 
Хората, сами по себе си, са енергия. Мястото, на което отиват също. Получава се нещо като връзка, като симбиоза между човека и мястото, на което живее. Като във всяка връзка може да доминират позитивните елементи, но може и да доминират негативните. Едно място може да извади най-доброто от вас, а друго да ви даде само блокажи.
В този ред на мисли много трудно можем да кажем, че едно място е универсално добро за всички. Много хора предпочитат примерно Испания – за едни хора тя е мястото, там те реализират потенциала си отлично, но за други хора е просто загубени години от живота, без да се постигне нищо. Това, че има добър климат, не означава, че е универсално добра. 
При релокацията няма логика и това се доказва от многото примери за хора, които идват от чужбина и получават отлична реализация в България – една държава, която малко хора биха избрали за реколация. Всичко е въпрос на енергия.  Когато сте на правилното място, където и да е то, то вие се чувствате отлично. За жалост мястото, където сте родени може да не е това чудесно място за личностен подем и разцвет. 
Много е  важно да се поинтересуваме и да разберем къде бихме се чувствали максимално добре според нашите нужди и желания. Не винаги причините са едно преместване за икономически. Често те са лични, свързани с манталитета, типа хора, себеусещането, културата, т.н.
Тук пак можем да говорим за карма. Кармата е това, което ни свързва с другите хора. На базата на кармичните връзки ние се срещаме с определени хора, които разпознаваме и които ни помагат в живота, дори когато ни пречат те ни помагат за да се справим с някаква наша слабост.  

Когато човек е на правилното място, той среща много хора, които „разпознава”. В тяхно лице намира приятели, колеги, партньори, т.н. 
 Когато обаче човек е на неправилното място сякаш всички са му чужди. Никой не го разпознава като важен в живота му и той се чувства изолиран. В такива случай обикновено човек е излязъл от живота си и му трябва време да го осъзнае и да се върне. Понякога това става бързо, понякога не става… 
Много е важно човек да знае накъде отива и какво иска да постигне. Всяко едно място ще му дава нещо, но ще му отнема друго. Няма универсално добро място за живеене, където да не властва закона на кармата, да няма уроци и предизвикателни ситуации. Има обаче места, където бихме могли да постигнем максимума на желанията ни, стига те да не са безмерни и по детски насочени към всичко. Да не забравяме, че животът основно се състои от уроци, които не винаги са лесни. На едно място ще активирате едни уроци, на друго други. 
В различни възраст човек обаче има различни цели и е много важно да знае къде е най-добре да ги реализира, ако има тази възможност да избира къде да живее. Често представите на родителите към децата са свързани с това да се реалиира това, което самите родителите не са успели и смятат за добро. Често пътят на децата не е в тази посока. 
 Не е необходимо да минават години за да усети човек сам каква е енергията на мястото, ако астрологията може да ви подскаже това още в самото начало на приключението…