15-21 Декември
Тази седмица енергията ще бъде много наситена и много сложна. Всеки един от нас може да усети едно своеобразно напрежение, с което да му е трудно да се справи. Сатурн се готви да премине в нов знак, Уран се обръща и прави отново квадратура с Плутон.  В края на седмицата ни очаква и новолуние в знака на Козирога. Няма да е лесно, но ще е много вълнуващо.
Това не е седмица за почивка, а за активна работа със самите нас и равносметка.
Овен – динамиката на промените ще се активира във вашия живот точно сега. Това ще са неочаквани промени, които могат изцяло да променят хода да събитията при вас и да ви накарат да направите нови планове. Свободата ще е най-важното чувство за вас и ще я браните с нокти и зъби.
Телец – тази седмица ще ви писне да страдате и да се мъчите и ще решите да се справите с всичко по един успешен начин. Проблемите не трябва да се заобикалят, а да се изправяте лице в лице с тях и да търсите решение. Точно сега сте много организирани и много амбицирани, затова използвайте тази енергия и ще се справите с всичко и то много добре.
Близнаци – отговорностите сякаш идват от всички страни, а вие се опитвате с усмивка да ги отпратите. Това обаче няма да доведе до решение на проблемите, а само ще ги задълбочи. Направете си приоритети и се заемете със справянето с всяка една задача. Потърсете помощта на другите за това, с което не можете да се справите.
Рак – тази седмица ще изисква от вас една прекалена съобразителност с правила, с норми, с авторитети. Особено важна може да е бащинската роля в живота ви. Точно сега от вас се изисква да сте в помощ на другите и колкото по-безропотно приемете тази си роля, толкова по-лесно всичко ще мине и накрая дори можете да излезете герои.
Лъв – ценни и важни заключения ще направите сега както за себе си, така и за хората около вас. Седмицата носи много предизвикателна енергия, която ще ви накара да се съобразявате и да бъдете дипломатични, но едновременно с това ви дава много вяра в самите вас, че можете да се справите с всяка ситуация. Вие реално можете.

Дева – тази седмица можете да блеснете като организатори и всички да са възхитени от вас. С тези си умения можете да натрупате изведнъж много положителни точки, които няма как да ви бъдат дадени в друга ситуация. Това се отнася както до организаторските си способности по  отношение на работата, така и до тези, свързани с дома и със семейството.
Везни – прекалено много отговорности могат да се стоварят на главата ви сега. Освен това може да се сблъскате с проблема на подценяване на собствените ви качества и умения. Това може да става отвън – шефове, авторитети да не ви оценяват както искате, но може и вие да спомагате в тези ситуации като подценявате себе си. Сега не е момент за колебания, а за активно действие и поемане на отговорности. Колкото по-реална ви е самооценката, толкова по-добре.
Скорпион – много важна ще е равносметката, която ще си направят представителите на този знак сега. Тази равносметка  обхваща изминалите две години и половина и се отнася до големите промени, които преживяхте както в личен, така  и в професионален план. Време е да се поздравите, но и да не повтаряте старите грешки.
Стрелец – постепенно започвате да навлизате в един продължителен период на личностно съзряване, на обръщане на погледа към самите вас и откриване на истината в личния ви свят. Може да има резки промени на настроенията през тази седмица. Може да покажете едно различно лице на другите, което няма нищо общо с крайни позитивизъм и оптимизъм. Тази седмица ще сте много реалисти.
Козирог – много важна седмица за вас, в която ще си дадете един своеобразен рестарт на процесите в живота. Независимо, че сте упорити и досега сте удряли стената с рогата, за да я съборите, сега изведнъж ще разберете, че можете да заобиколите трудностите и да си спестите много главоболия и разправии. Ще се научите да щадите себе си.
Водолей – тази седмица ще е като лъч светлина за вас. Трудни ограничения, с които е трябвало да се справяте до момента сега ще отпаднат. Ще се освободите от всеки и от всичко, което ви дразни и ви кара да не се чувствате добре. Тази раздяла може да е рязка. Опитайте се да сте толерантни с хората около вас и да не ги плашите.
Риби – много отговорно и напрегнато може да ви се струва всичко тази седмица. Иска ви се да се представите по най-добрия начин, да се харесате на всички, но просто нямате сили за това. Нервното напрежение, което трупате в социален план, може да се отрази напрегнато на отношенията ви с най-близките. Бъдете малко по-умерени.