22-28 Декември
Много силно се усеща енергията на Новолунието в знака на Козирога.Този път то е много особено – хем напрегнато, хем носещо много нова енергия. Това означава, че новата енергия ще дойде на базата на конструктивни усилия, а няма да ми е дадена даром. То дава предпоставки както да направим една чудесна равносметка за изминалата годината, така и дава предпоставки да си поставим нови цели по отношение на социалния ни живот в най-скоро време.
Най-важното събитие тази седмица и това, а може би и за годината, е преминаването на Сатурн в знака на Стрелеца. Това ще е период, който сега започва, но ще бележи много както личностни, така и социални промени през идните две години и половина.
Нека сега да проследим как основната енергия на седмицата за отразява на всеки един от знаците:
Овен – авторитетите в живота ви сега могат да ви създават много проблеми. При младите представители на този знак това ще са родителите, при другите ще са или шефове или партньори, които имат някаква по-силна роля от вас в живота. Ще ви бъде показана алтернатива за действие, която може да не ви хареса, но ще трябва да послушате съветите на другите. Не е период за конфронтация.
Телец – тази седмица ще даде една голяма стабилизация в живота ви във всяко едно отношение. Ще трябва да вземете и важни решения, които да са свързани с вашите лични принципи. Добре ще е да можете да отстоите себе си и това, което искате. Хората до вас трябва добре да могат да разберат позицията ви.
Близнаци – почивните дни наближават, но не и за вас. Напрежението може да е силно както по отношение на работата, където да има прекалено много недовършени неща, така и по отношение на дома и на семейството, където ви чакат други отговорности. Стегнете се и се мотивирайте да действате – това ще е най-важно за вас в момента.
Рак – сега може да ви се наложи да се справите с всичко недовършено от изминалата година и то по един концентриран начин. Това може да е свързано с известно напрежение в живота ви. Задълженията сякаш ще идват отвън, а вие безропотно трябва да си изпълнявате. Не е момент да се бунтувате, а е момент за успешно приключване на вече започнатото.
Лъв – в момента се нуждаете от малко повече сили и мотивация за да действате. Не се намирате в пика на силата и потенциала си. Затова и намалете задачите си и не поемайте нови с цел да се справите с всичко, което ви занимава към момента. Постепенно се ориентирайте към почивка и към релакс.
Дева – енергията на седмицата е много добра за вас. Докато другите се ориентират към това да почиват, вие можете да постигнете целите си по един лек и приятен начин, особено ако те са свързани с кариерата и с израстването в социален план. Могат да ви предстоят и събития, които да променят социалният ви образ в близко бъдеще.

Везни – много трудно ще правите избор тази седмица. Ще бъдете разкъсани между това да направите практичен и емоционален избор. Както парите, така и да се чувствате максимално емоционално добре ще е важно за вас. Изборът означава да се откажете от едната опция в името на другата. Изберете с интуицията си.
Скорпион – много важна ще е седмицата за Скорпионите. Сатурн излиза от вашия знак и това ще ви даде голямо облекчение. Облекчение не означава позитивна енергия, а означава нормализиране на ситуацията. След като се успокоите, ще решите за себе си как искате да продължите напред. Дайте си време за почивка и равносметка сега.
Стрелец – щафетата е предадена  и Сатурн влиза в знака на Стрелеца. Това ще бъде усетено още тази седмица от всички представители на знака, родени в края на ноември. Ще усетите както редица ограничения, така и ще се изисква от вас една висока доза дисциплина и отговорност. Дори да не ви е лесно да активирате тези качества в момента, ще ви бъдат дадени две години и половина да го направите.
Козирог – много силна седмица за Козирозите. Енергията е на ваша страна и може да получите всичко, от което имате нужда. Трябва само да се преборите с вашата закостенялост, която толкова много ви пречи на моменти. Ситуацията се променя, променете се и вие.
Водолей – за вас е добре да се откъснете от ежедневието и да избягате от това, което ви тормози тук и сега. Това означава, че е подходящ период за вас да пътувате, да се срещате с нови хора, да посещавате семинари, означава и също да се изолирате от всичко и от всички и да правите само това, което ви доставя истинско удоволствие.
Риби – много важна е в момента емоционалната близост, която идва от семейството и близките ви приятели. Добре е да подредите времето си така, че да бъдете максимално много време с тях в момента. Седмицата не е подходяща за пътувания, нито пък за претоварване в работата. Седмицата е чудесна за споделена емоционална близост.