Това е един от най-пъстрите знаци в зодиака. Той носи в себе си както юношеско очарование, така носи и потенциал за философско мислене и силен интелект. От една страна се намира желанието всичко да бъде весело, интересно и позитивно, а от друга страна се намира нуждата да се интелектуализира, да не се задоволява съзнанието само с това, което се казва тук и сега, а да се търси смисълът зад думите.
Всичко ново и вълнуващо е интересно, а когато е интересно умът няма граници – той може както да помни много, така и да обработва голямо количество информация. Зад привидно лекия и весел вид на Стрелците, обаче се крият още много сложни лица, които са сложни дори са самите Стрелци.

Стрелците се свързват със забавленията и затова често се насочват към сферата на музиката, където често печелят освен с таланта си, то и с крайно нестандартната си визия и поведение. Чудесни примери за това са Били Айдъл и Бритни Спиърс. Ако говорим за класическа музика, то един от най-знаменитите композитори Бетовен, също е Стрелец.   

В Стрелците винаги остава детството под някаква форма. При някои от представителите то е романтично представено, при други обективно грубо. При все това детството се цени много, защото именно то е заредено с най-чистия позитивизъм и оптимизъм – така важните качества за Стрелеца. Един чудесен пример за успешен Стрелец, който е запазил детското в себе си и от него е направил бизнес е Уолт Дисни. 

Друг Стрелец, с който се гордеят всички представители на знака е Брад Пит. Освен красив, той е и талантлив и от снимките му се вижда как успява винаги да запази младежкото изражение в очите и поведението си, независимо че вече е над 50 годишен. 

Знакът на Стрелеца се свързва и с екстравагантността и прекалеността. Един чудесен пример за всичко това е американският развлекателен образ – Аманда Лепоре. Още един Стрелец, но по-прекален от всички. Това е артист, който някога е бил мъж, а в стремежа си да стане жена се е превърнал в един прекален вариант на всичко женско.
 Прекаленото в света на Стрелеца е обаче забележително и привличащо внимание, а това само по себе си е хубаво. Този образ доказва точно това. Без видими таланти, Аманда привлича внимание просто с прекалеността си. 

Всичко това показва колко интересен, вълнуващ и весел може да бъде живота със Стрелците, чак прекалено. Ако намирате това са близко до вашия начин на живот, то изберете си Стрелец и до обичайте!