05-11 Януари
Още от самото начало на тази година ще започнем с идеята за отговорностите, която ще ни преследва през идните 12 месеца. Това ще са отговорностите както към самите нас, така и към близките ни и живота като цяло.
Тази седмица се изисква от всички нас да сме практични и последователни и да правим всичко с идея. Пилеенето на енергия е най-голямата грешка, която можем да допуснем сега.
Нека сега да проследим как енергията на седмицата се отразява на всеки един от знаците:
Овен – най-силното идеята за задълженията ще бъде усетена от представителите на знака на Овена. Тяхната активност и свободолюбие ще трябва да бъдат сведени до минимум, защото ще има много неща, с които ще трябва да се съобразяват. Най-често това ще са авторитетите в живота – родители, шефове, настойници, т.н. Просто тази седмица ви трябва много повече търпение.
Телец – една прекрасна седмица да се вземете в ръце и да подредите живота си така, както ви харесва. Чудесно време е да се погрижите както за здравето си, така и за емоциите и за финансите си. Енергията е много стабилизираща сега в живота ви, затова се възползвайте.
Близнаци – много разкъсвани може да се чувствате в момента по отношение на другите хора в живота ви. От вас могат да се искат услуги, които вие обаче не искате да дадете и усещате, че ще си причините вреда на самите себе си, но не знаете как да откажете. Просто помислете още малко и не се захващайте с неща, които не са ви по вкуса, защото няма да сте доволни от самите себе си след това.
Рак – през тази седмица може да усетите, че жизнения ви тонус е много понижен.
Поемайте само толкова ангажименти, колкото силите ви позволяват. Прекалените отговорности могат да ви пречупят и да ви карат да се чувствате още по-зле. Споделяйте отговорностите в близки, с роднини, със семейството си.
Лъв – пригответе се да полагате повече усилия от това, с което сте свикнали. Успехът ще идва само, когато сте положили всички необходими усилия. Това може да не ви се струва забавно и интересно, но е важно да бъдете последователни и отговорни, в противен случай можете да изпуснете много добри възможности.
Дева – седмицата е чудесна за всяко едно ново начинание. това ви е дадено като бонус, защото съвсем скоро отново Меркурий ще се обърне и ще ви накара да замразите проектите си за 20 дни. Сега обаче, действайте. Тази седмица може да ви даде много успехи в социален план и да блеснете по особен положителен начин в работата.

Везни – тази седмица ще се опитвате да лавирате между това да се бъдете отговорни и да се освободите от отговорностите в живота ви. Не сте в настроение да се грижите за другите, а трябва. Искате и за вас да се погрижат, но сега просто е вашият ред. Затова не се оплаквайте, ще дойде и вашият ред да бъдете обгрижвани.
Скорпион – сега сте озарени с много енергия и е добре да в използвате по най-конструктивния начин. Седмицата е чудесна да материализирате плановете си. Досега те са били само като идеи, а сега е време да станат реалност. Особено благодатна седмица по отношение на плановете ви в социален план и тези свързани с кариерата и работата.
Стрелец – трябва ви известно време да се адаптирате към новата енергия, която ви споходи в края на миналата година. Тя се свързва с много отговорности и зряло отношение към всяка една сфера в живота. Това е много нетипично за вас и силно ще липсва елемента на забавата. Но вие винаги можете да откриете нещо забавно, дори в отговорностите и задълженията.
Козирог – чудесна седмица за нови планове. Миналата година ви даде много информация за това, което не ви удовлетворява както в ежедневието, така и в посоката, която сте поели. Сега е моментът да направите промените, които ще ви върнат към състоянието на хармония. Те ще засягат предимно социалния ви живот, а ако там всичко е добре, то и в личния ще се чувствате така.
Водолей – вие активно преминавате през сатурновия си период. Сега не е моментът да стартирате нови неща, а е много по-подходящо да приключвате. Това се отнася както до бизнес дела, така и до взаимоотношения. Насочете енергията си към това да се успокоите и да се освободите от всичко, което ви притеснява и ограничава.
Риби – седмицата е много силна за вас, ако се занимавате под някаква форма с идеята за изграждането, строителството. Това може да се възприема както буквално, така и преносно. Може да градите дом, може да градите взаимоотношения. Сега е правилният момент да инвестирате в стойностни и дълготрайни неща.