В момента Юпитер е ретрограден и ще остане в това движение до началото на месец април. В този ред на мисли е чудесно да се замислим за темите, които той акцентира. 
Юпитер дава много голяма нужда от социална реализация, от разширение на гледната точка, от ново познание, от подем. Зад всичко това се крие и една опасност, с която най-често се сблъскват двата знака, които се управляват от тази планета – Стрелец и Риби.
За Стрелците това да се живее с мярка е много трудно. Самият им характер предполага разширение, често социалния престиж е много важен и там не се търси мярка, а ако подхождаш винаги позитивно към една тема, то не ти трябват ограничения. 
При Рибите тези крайности са в емоционален план. Те не могат да преценят колко да обичат, колко да се раздават, колко да страдат, през какви кризи да минат. Ако става въпрос за емоции, то мярка няма.
Мярката обаче се намира в основната на живота ни. Всеки един човек има потенциал да живее примерно в рамките на 10 единици. Обществото и материалния свят обаче постоянно рекламират колко е хубаво да се живее живот от 20 единици, един недостижим връх, който само би изтощил личността. В този момент човек не се замисля кое е наистина важно за него и кое не е. Той започва да следва това, което му се казва, че е социално престижно – другият аспект на Юпитер. 

За жалост загубата на мярката води до сериозни проблеми в живота. Важна е само индивидуалната мярка, а не това, което се казва отвън. Прекалеността по отношение на партньорите, опиатите, външните стимуланти – всичко това кара хората да се чувстват все по-изтощени в пътя си да постигнат чуждото щастие, отколкото заредени. 
Мярката означава и определяне на рамки, на граници на поведение- нещо, което е немислимо в илюзорния свят на Рибите, където всичко е прекалено размито. Там има просто емоции, които често са много далече от логиката. Всеки един представител на знака Риби обаче много добре знае как без мярка емоциите могат да те залеят, а когато се опиташ да ги тушираш с алкохол или други субстанции, то ситуацията става още по-сложна и нерешима. 
Липсата на мярка води до едно личностно загубване и трудно ориентиране по отношение на собствения път. В такива моменти е много важно да се спре и да се ориентираме към философската страна на Юпитер. Това е способността да анализираме, да разгледаме един проблем дълбинно и да се опитаме да го решим с позитивизъм. 
Юпитер е не само бенефактор, той дава и важни предизвикателства. Примерите, които бяха дадени, са свързани със знаците Стрелец и Риби, но реално те се отнасят до всеки един от нас и от  нас зависи да се справим с тези проблеми по най-добрия начин.