26 Януари – 01 Февруари
Стигнахме и до първия ретрограден Меркурий тази година. Той се обърна в знака на Водолея и даде объркваме във всяка една от темите свързана с този знак – техниката, груповите мероприятия, идеите, плановете.
 Излишно е да казвам, че сега ще има едно голямо преформулиране на всяка една от идеите, които сме имали до момента. Не се ядосвайте на обстоятелствата. Те са неприятни, за да ни покажат нещо, да ни научат на урок, от който сме бягали до момента.
Приятелските отношения ще са особено уязвими през следващите три седмици.
Нека да проследим как тази енергия се отразява на всеки един от знаците през седмицата:
Овен – тази седмица ще е много лека и приятна за вас. Всичко ще се обърква, но вие ще се чувствате щастливи. Сега имате шанс да се насладите на добра компания, на верни приятели и да не се притеснявате излишно. За да се случи всичко това трябва да разберете, че точно сега няма как да контролирате събитията, а трябва просто да видите как да извлечете полза за себе си.
Телец – много докачливи можете да бъдете сега от външна оценка, която не ви допада. Може дори да смятате, че близките ви хора ви предават като не показват крайно одобрение към поведението ви. Преместете собствената си перспектива – там е грешката. Това, което смятате за нападение може да се окаже една много ценна и конструктивна критика.
Близнаци – тази седмица ще ви писне да се съобразявате и да бъдете мили и социални и то с хора, които просто прекаляват в поведението си спрямо вас. Това може да ви накара да вземете прибързани решения за раздяла. Ако така се случи, значи така е било писано. Може би сега ще имате тази смелост, която в друг момент ви липсва да решите проблемите с комуникацията.
Рак – през тази седмица може да сте един страничен наблюдател на собствения си живот. Ще бъдете този наблюдател, който ще вижда много голямо случване, но няма да разбира защо всичко това се случва. Не търсете логика в събитията в момента, няма да я откриете. Гледайте на веселата страна на нещата – така ще ви е по-лесно.
Лъв – пазете здравето си. В момента слънцето преминава през опозиционния за вас знак на Водолея. Това е месецът, в който енергията и тонусът ви са понижени, затова се пазете и не прекалявайте с отговорностите и ангажиментите – просто няма да имате сила.
Дева – важно е да не предприемате нови неща в близките три седмици. Пазете емоциите и здравето си. Може да има много дразнители около вас, както и близки хора, които да прекаляват с излишните си съвети. Отказвайте сътрудничества и то документално оформени, докато Меркурий е ретрограден.

Везни – седмицата може да е много положителна за вас. Ако действате с полза на другите и ги правите щастливи, то тази енергия ще ви се връща многократно. Важното е да пренебрегнете егоизма си. С добро отношение и дипломация ще получите много повече, отколкото с цупене и претенции.
Скорпион – през тази седмица ви съветвам да се отдадете или на релакс или на изолация. Всичко и всичко могат силно да ви дразнят и това, че няма да можете да контролирате процес, може съвсем да ви изважда от кожата. Всеки един конфликт обаче ще е излишен и енергията може да се обърне срещу вас. Затова намирайте повече време да останете със себе си.
Стрелец – много позитивна седмица за Стрелците по отношение на идеите. Ретроградното движение на Меркурий ще ви помогне да се сетите за алтернативни сценарии, които до момента са ви убягвали. Ще измислите нови начини, по които да се справите със стари проблеми и това ще ви накара да се чувствате много доволни.
Козирог- трудно ще овладявате емоции и нервите си точно сега. Може да сте подчертано раздразнителни и да ви дразни безпорядъка около вас както в битов, така и в емоционален план. Не се опитвайте да спасявате света и да го подреждате по ваше усмотрение, а се постарайте да се погрижите за себе си.
Водолей – особено засегнати от ретроградното движение на Меркурий ще бъдат представителите на знака на Водолея. Може да има сериозно объркване по отношение на плановете ви. Не се ориентирайте към нови такива, а се опитайте да се справите със старите. Отношението към приятелите ще е много особено също така – ще трябва да решите стари проблеми с тях.
Риби – Бъдете много внимателни, ако през тази седмица ви предстоят пътувания в чужбина или преместване на дом или офис. Дори всичко да ви изглежда правилно и да не откривате грешка, то тя може да се появи в последния момент. В общуването бъдете деликатни и не споделяйте с другите това, което не искате да чуете за себе си.