Тази седмица Сатурн се обръща и става ретрограден и ще остане в тази позиция до 2 Август. Той ще бъде ретрограден в знаците Стрелец и Скорпион. Именно от представителите на тази знаци тази ретроградност ще бъде усетена най-силно. Това ще са Стрелците и Скорпионите, които са родени от 20 до 30 Ноември. 
На първо място това е време за равносметка. Това е равносметката, свързана с нашата собствена сигурност, стабилност, както и с устойчивостта на плановете ни. За самите нас ще е ценно да се поучим както от собствения си минал опит, така и от този на другите.
В социален план този период от няколко месеца ще даде много събития. Сатурн ще следи дали се случват необходимите трансформации, дали сме готови да се откажем от старото и ненужното, за да продължим свободни напред.

Отново ще се акцентира и темата за вярата и за границите – както във философски смисъл, така и в ежедневен. Събития, които са започнали през изминалите четири месеца, сега могат да бъдат анализирани по нов начин, а може и да се повторят. 
Всичко това ще ни накара да се променим и да се ориентираме да търсим сигурността и вярата в самите нас. Ако не вярваме на себе си, то няма и как да сме сигурни в собствените ни качества. 
Сатурн ще изисква от нас да се спасим от собствената ни горчила и да се научим да се адаптираме към ситуациите. С други думи ще има едно своеобразно преповтаряне на събитията от началото на годината до сега.