Изминалите две седмици бяха подчертано интересни в живота на всеки един от нас. Всичко започна с Пълнолунието в знаците Риби и Дева. Аспектите на това пълнолуние бяха много трудни и дадоха сериозно отражение върху тонуса на хората, върху задълженията им, провокираха болести, настъпиха промени в работата. 

Защо се случи всичко това? Защото хората сме непослушни и не искаме да си учим уроците, а се опитваме да следваме сигурното, което често ни кара да ме мързеливи и да бягаме от задълженията си. Затова се включва кармата. Тя ни поставя директно в ситуациите, без да ни пита дали искаме.

Всяка една промяна в работата и задълженията, всяка една болест сега реално ни донесе голямо облекчение, но за да разберем това, трябва да се вгледаме в живота ни и да го анализираме. Много хора ще се вайкат, както винаги, и няма да разберат, че тези събития са били много ценни за тях по отношение на важни взаимоотношения и задължения в живота им. 

И пак – защо се случва всичко това? За да посрещнем Новолунието в Риби. То е крайно особено. В Риби е, но на последния градус. Реално това е пълно слънчево затъмнение с много голяма кармична сила. Карма, вече разбирате, че означава „няма как да се измъкнеш”.

Това Новолуние носи голям потенциал буквално за духовно разцъфване. То ще се случи при хората, които са по-осъзнати. При другите хора ще има една обърквана емоционалност, която обаче, когато се подреди и успокои, ще им даде една нова емоционална ситуация около тях, която дори не са очаквали. 

Новолунието е на 20 Март, точно в 11:36ч. С него приключва зимата и се насочваме към новата астрологична година, която започва с конструктивната и жизнена енергия на Овена.