Получих редица въпроси през последните дни по отношение на големите енергийни промени, които се случват в живота ни сега. В момента има много астрологични събития, които провокират тези промени, а ние не можем да им се противопоставим. Можем просто да се съобразим с тях и да ги приемем. 
Освен, че мина новолунието в знака на Овена, което беше заредено с много силна енергия, Плутон стана ретрограден. Това стана в петък на 17 април. Този път това обръщане беше много мощно и много въздействащо. То беше усетено най-вече от представителите на знака Скорпион, както и от всички плутонианци ( хората, който имат съвпад на Плутон с асцендента или силен аспект със Слънцето или Луната).

Енергията се промени. Това е. Активираха се и всички теми, свързани с Плутон. При някои хора се изостриха финансовите проблеми, особено ако имат кредити или дългове. Тази тенденция ще продължи. Редица болести се активираха, а някои дори се влошиха фатално. Това пък е отново нуждата от пречистване и промяна. Нови идеи се родиха. Нови души слязоха на земята в този сложен период. Динамиката е много силна и не може да й се противодейства.
Плутон ще е ретрограден чак до 25 септември. Имаме достатъчно време да се обърнем към себе си и да се променим. Няма как да повтаряме старо поведение, което ни е носело само неуспех и този път да очакваме, че ще се получи. Няма и как да променим света, ако не умеем да променим себе си. 
Това ще е един много важен и силен период на осъзнаване на собствения аз, неговите параметри и сила. Без страх ще трябва да се разделим със старото в нас и да направим място на новото.
Желая ви успех!