(част 1)
Партньорството е една сложна тема, която става все по-сложна с времето. Това се дължи на правилата на материалния живот, които живеем в момента, където егото е издигнато на пиедестал. 
В съвременните партньорски отношения всеки тръгва с идеята какво ще получи, а не какво ще даде. Това е и най-погрешния тип поведение и всички виждаме, че този факт се отразява директно на продължителността на взаимоотношенията, която става все по-кратка. 
Основната правило при всяка една връзка е да се откажеш от егото си и да се съобразиш с другия човек, да го допуснеш до себе си и да му позволиш да те допълва. Представата за „аз” трябва да бъде заменена с „ние”.
Защо казвам всичко това? Защото егото ни кара да сме крайни и да имаме нелогични очаквания към партньор, а когато му отдаваме, да очакваме, че той ще има същата представа за ценности като нашата и ще оценява по същия начин доброто и лошото. Ако това не става, то ние се сърдим и поставяме край на взаимоотношенията. 
Всеки един астрологичен знак има качество, което е най-важното за него и ако нападнем това качество, то няма да има значение какво даваме на човека до нас, защото ние сме нападнали болното му място и той реагира много остро, защото сме го ранили много болезнено. 
Много трудно е за един Овен, когато той е пренебрегнат и му бъде показано, че неговата личност и неговото мнение нямат значение. В такъв момент един Овен може да отключи крайното си поведение и да ви изтрие от живота си. Никога не пренебрегвайте егото на един Овен.  За да бъдете с Овена, то трябва да сте готови да се съобразявате с него и то доброволно. Специално предупреждение за Девите и Скорпионите.  
Ако сте прекалено динамични, ако сте агресивни и прекалено темпераментни, ако се гордеете с това, че парите ви изтичат през пръстите и сте рисков човек, то вие в момента описахте кошмара на всеки Телец. Докато се хвалите на един Телец с тези си качества, той вече ще е избягал от вас. За да бъдете с един Телец, то трябва да му гарантирате хармония. Телецът има нужда от стабилност и хармония и прекалено рисковите партньори искрено могат да го плашат. Специално предупреждение за Стрелеца и Близнаците.
Ако не сте готови да бъбрите и да обсъждате всичко, което минава покрай ухото ви. Ако не сте готови да се интересувате от много неща и да не се засягате прекалено много, то значи Близнаците не са вас. Близнаците много ценят комуникацията и за тях истинският партньор е много интелигентен и може да говори много хубаво. Красноречието и добрият изказ буквално могат да накарат един Близнак да се влюби във вас. Ако сте прекалено интровертни и емоционални, то животът ви  с един Близнак може да е много труден. Толкова труден е и ако сте прекалено доминантни и налагащи се. Специално предупреждение за Рибите и Раците

Ракът цени сигурността. Той е бавен, винаги носи някаква доза уплаха в себе си. Всичко може да бъде опасно и да те нарани. Нищо обаче не може да се сравни с емоционалната болка и пропиляното доверие. Ако сте резки и груби, ако действате без такт и сте лекомислени, то вие не сте за Рака. Ракът може да направи чудеса, стига да се чувства сигурен. Той губи ужасно много време, докато изгради тази сигурност във външния свят, която носи в представите си. Това прави Ракът най-бавният астрологичен знак. той опитва, плаши се, връща се, пак опитва, но ако си науми нещо, колкото и време да мине, той ще успее. Ако не припознавате в това описание истинския си партньор, то избягвайте Раците. Специално предупреждение за Овена и Стрелеца. 
Може много да давате на един Лъв. Това много може да е под формата на пари, внимание, грижа. Всичко ще е чудесно, докато не засегнете честолюбието и гордостта му.   Лъвът е най-силният знак и той може да понесе всичко, стига да иска и стига да вижда полза в това. Разбира се, той ще драматизира и ще припада театрално, но ще го понесе. Ако обаче нападнете достойнството му, веднага ще ви бъде спестено театралното отношение и директно ще се сблъскате със силния характер на Лъва. Ако обидите един Лъв на тема достойнствои се подиграете в гордостта му, независимо дали го правите умишлено или това е просто черта от характера ви, то за него отношенията с вас са приключени. Специално предупреждение за Скорпионите и Девите. 

Девите могат да боравят отлично с критиката, но опитайте се да критикувате една Дева. Този момент ще го запомните завинаги. Девите и без това се критикуват сами себе си и то постоянно, но тайно се надяват, че са съвършени и другите не забелязват малките им грешки, а техните грешки често са наистина по-малко от на другите знаци и това се дължи именно на идеята сами да се критикуват. Ако обаче вие се осмелите да прекрачите тази тънка граница и да отправите критика към Девата и ако тази критика не е логично обоснована, то вие тогава отключвате в този знак цялата отрицателна енергия, която той е склонен да събира в себе си, опитвайки се да бъде универсално отлично социален. Никога не критикувайте Дева. Информацията може да бъде поднесена като много мил съвет и грижовна препоръка, но никога като критика. В този ред на мисли – Деви пазете се от Деви.