(част 2)         

Партньорството е най-силното отражение на аза и това го доказват всички знаци от ти-зоната, а именно знаците от Везни до Риби. 
Истината е, че се привличат тези, които си приличат и по тази причина винаги можем, познавайки партньора на даден човек, да открием черти, които кой крие или не иска да демонстрира, но са много явно изразени в човека до него. 
Самото партньорство и изграждането на егрегора предполагат сливане на енергия. Затова е много важно с кого си сливаш енергията, защото, ако партньорът е много различен и неподходящ, то може собственият характер така да се измени, че дори да се отклони от предначертания си път. 
Както вече казахме всеки един знак има определено качество, което, ако бъде поругано, то това ще доведе до бърз и решителен край на връзката. Сега ще проследим каква са тези качества при знаците от Везни до Риби. 
Характерно за Везните е да искат да споделят. Те споделят както хубавото, така и лошото. Везната е уред за измерване, а именно това правят и представителите на този знак. Това им качества ги прави меркантилни, преценяващи, претенциозни. Те обичат, дори и несъзнателно да става, да измерват кой колко е дал и колко му е било върнато. Това, което може да отблъсне една Везна е отказа от реципрочност в отношенията. С други думи по този начин Везната възприема партньорското отношение. Когато Везната се наклони прекалено много в една посока, то неимоверно става крайна, защото залита в крайността. За да сте щастливи с една Везна, то трябва да се стремите да поддържате баланса във взаимоотношенията. Специално предупреждение за Телците , Рибите и Овните. 
Най-големите трудности при Скорпиона са в емоционален план. Той борави с дълбоката и проникновена интуиция и поради тази причина е склонен да вижда дефектите във всички, дори в хората, които истински обича, дори в децата си. Дори понякога Скорпиона търси дефекти, за да се убеди просто, че съществуват.  По този начин той си гарантира, че ви познава, че може да ви се довери и по този сложен начин изгражда собствената си сигурност. За Скорпиона най-страшното е предателството. То може да има всякакви измерения – емоционално, партньорско, финансово, т.н. Емоционалното нараняване не се забравя, а когато към всичко това има и съзнателно отношение т.е. вие сте причинили това на скорпиона не, защото сте глупави, а съвсем съзнателно, то в такива ситуации връщане назад няма. Специално предупреждение за Близнаците и Овните.

Напълно различна е ситуацията при Стрелеца. За да имате хармонична връзка с представител на този знак, то трябва да можете постоянно да подклаждате огъня, а често това означава да подклаждате егото на Стрелеца до вас. Стрелецът изключително много не харесва еднообразиетои скуката. Той не цени класическата представа за предначертано бъдеще, защото за него бъдещето и прекрасното случване там е всичко, на което разчита в този живот. Ако ми кажете, че след 20 години отново ще сте заедно, всичко ще си върви както сега в този дом и ще бъдете за 20 пореден път на същата морска дестинация, то това може да му се стори като заплаха. Специално предупреждение за Телците и Раците
Консервативната природа на Козирога, независимо дали е явно представена или умело е прикрита, изисква сигурност, стабилност, лоялност и известна предсказуемост. Козирогът обича излъсканият обществен образ на стабилното семейство, което има деца, облечени са всички добре, много са вежливи и любезни, но не прекалено показни. В този ред на мисли, ако се излезе от тази рамка, то Козирогът може да се чувства много уязвим. За този знак, ако има прекалено емоционално отношение в публичен план, ако има демонстрации както на нежност, така и на скандали, всичко това го блокира като реакция и като поведение, но едновременно с това се надига една голяма доза непримиримост към човека. Козирогът мрази да го излагат.  Той предпочита умереността пред това да има една крайна демонстрация. Крайните демонстрации се правят в професионален план, но не и в личен. Специално предупреждение за Лъв, Близнаци, Овен, Стрелец.

Сложна е партньорската роля на Водолея. От една страна това е знака на приятелството, от друга страна този знак има нужда от голямо одобрение от заобикалящата среда. Класическата партньорска роля не е типична за Водолея, защото той самият не е класически човек. Дълбоко е себе си всеки Водолей, дори и простият, носи в себе си идеализъм, животът му се базира на идеи, планове, мечти, идеалистични представи. За да се чувства добре в този свой свят и да може да го развива, то Водолеят трябва да се чувства свободен и не ограничен. Именно затова приятелството е по-лесната форма за общуване, защото то предполага много по-голяма свобода, а освен това предполага и идейна близост. Ограниченията и неразбирането са основните мотиви за разпадане на връзката ви с един Водолей. За да бъдете с такъв човек, то трябва да го разбирате. Специално предупреждение за Рак, Телец, Дева.
Най-сложната ситуация се случва при най-сложният астрологичен знак – този на Рибите. Те са дълбоко интуитивни и чувствителни хора, които не винаги намират най-добрата форма, под която да демонстрират тези си качества и често те биват неразбрани от другите хора. Силната емоция, която е в основната на личността на тези хора изкривява реалността по един емоционален начин. Затова Рибите са крайно артистични и обичат да се развиват в тази насока, защото артистичният свят е една илюзия. Рибите обичат да идеализират любовта, обичат да виждат човек така, както си го представят, а не какъвто е в действителност.  Това не означава, че те не виждат истината, но тя не им харесва и предпочитат да я оставят на заден план. Най-тежкото за една Риба е да разбиеш илюзиите й и постоянно да й натякваш „да се вземе в ръце и да бъде реална”. Ако държите на крайна реалност, то Рибите не са за вас. Специално предупреждение за Лъв, Везни, Дева, Овен.
В заключение искам да кажа, че се надявам тази информация да ви е била полезна да разберете по-добре зодиакалните знаци в партньорски план. Аз вярвам, че всеки може да бъде щастлив с подходящия партньор до себе си. Всичко това ме кара да не вярвам в идеята за неподходящото партньорство, което години само изтормозва хората и ги кара да са заедно само заради битовата си сигурност.

Всеки обаче избира партньорите си на базата на кармата си, на уроците, които трябва да научи и на пътя, който е поел.

Желая ви успех!