18 – 24 май
                                                                           
Голямото информационно объркване започва от тази седмица с обръщането на Меркурий. Да, той отново става ретрограден и то за период от три седмици. Важно е да сме внимателни през този период с информацията, с преговорите, с това какви договори подписваме, какви обещания даваме или получаваме. По отношение на информацията може да има забавяне или неясни моменти. Всичко това ни кара да сме по-внимателни.
Също така седмицата започва с новолуние в знака на Телеца. Това може да е много добър момент за нови финансови инициативи, както и такива свързани с възстановяване на хармонията в живота ни.
Овен – седмицата носи много позитивен потенциал за вас. Дори и да имате някакви колебания по отношение на собствената си самооценка, то сега ще можете да си докажете колко качествени сте и ще можете по един положителен начин да го демонстрирате на другите. Оценката на другите ще е много важна за вас точно сега.
Телец – много силна седмица за Телците по отношение на новите начинания в живота им. Може да има нов старт в бизнес план, нови инициативи, свързани с изкарването на пари, както и една нова визия по отношение на изграждането и запазването на хармонията в живота.
Близнаци – тази седмица ще ви даде отговор на въпроса:” до каква степен плановете ви са реални?” Ще разберете дали решенията, които сте взели в последно време са полезни за вас или са били плод на прибързаност и на инфантилна незрялост. Седмицата ще ви даде една допълнителна, различна гледна точка.
Рак – тази седмица трябва да сте много внимателни със здравето си и особено с проблеми, свързани със стомаха. Пазете се от преяждане, пазете се от прекалено задържане на негативни емоции в живота ви, защото това може пак да даде проблеми, свързани със стомаха ви.
Лъв – голяма съобразителност ще се изисква от Лъвовете през тази седмица. Това може да е период, в който те ще получат външна оценка за себе си и за качествата си, като първоначално могат да не са съгласни с нея, но с времето ще разберат, че им е много ценна.
Дева –  Девите силно ще усетят информационното объркване в началото на тази седмица. Сега започва активен период на анализ, а не толкова на действие. Всичко трябва да бъде много добре премислено, преди да се впуснете да взимате важни решения и да правите промени в живота си.

Везни – семейството може да е много важно в живота ти тази седмица, но неговата важност ще е подчертано напрегната. Семейството може да изисква както грижи от ваша страна, така може и да е свързано с една специална толерантност, която на моменти може да ви е прекалена. Ако ситуацията е прекалено напрегната, то изолирайте се, защото конфликтите няма да доведат до нищо.
Скорпион – силно партньорски ще са настроени Скорпионите през тази седмица. Сякаш щастието им ще бъде извадено извън тях и ще бъде поставено в ръцете на партньорите им. Това ще са както бизнес партньорите, като там отговорността ще е финансова, както и личните партньори, при които отговорността ще е емоционална.
Стрелец –  тази седмица ще изисква от вас да подредите ежедневието си. Има прекалено много малки неща в ежедневен план, които чакат да бъдат свършени и те ви пречат активно да се насочите към големите цели в живота си. Не витайте в облаците сега, а се захванете с решаване на малките проблеми.
Козирог – много позитивна може да бъде за вас тази седмица. Тя ще е свързана със стабилните основни, които трябва да поставите в живота си както в личен, така и в професионален план. Цялата енергия е насочена към стабилизация. Можете да я постигнете и сами, но ще е по-добре да поискате помощта на партньорите ви.
Водолей – финансовите въпроси отново ще са много важни за Водолеите. Те ще трябва да поправят бюджета си и да помислят как да стабилизират финансовата ситуация в живота си, като това може да не е никак лесно. Периодът не е за конфликти и за пилеене на енергия, а е за насочване на силите в една конструктивна посока.
Риби – седмицата дава две различни тенденции за вас. Едната е емоционална и то много позитивна. Тя може да даде предпоставки за чудесни емоционални взаимоотношения сега. Другата тенденция обаче дава забавяне по отношение реализацията на плановете. Може да имате проблем с намиране на работа или решаване на объркани документални проблеми.