25-31 май
Ретроградният Меркурий не иска да ни обърка безцелно, а има желанието да ни накара да погледнем всяка една ситуация от друга страна и да поправим поведенческите ни грешки, които досега не са ни носили успех. Всяко едно начинания изисква вече нов подход. Процесът не е лесен, но би било чудесно, ако се справим с тази задача.
Овен – много отговорности и задължения ще имате по отношение на семейството. В момента може да не сте готови за такава отговорност и това да ви тежи и да искате да я предадете на друг човек, но няма да имате тази възможност. Лесно ще избухвате, но за вас е добре да контролирате темперамента си, защото другите хора ще имат нужда от конструктивната ви помощ.
Телец – много нетипична е енергията за вас точно сега. Вие не обичате напрежението, избягвате директната и груба конкуренция, обичате да пестите. Това обаче няма да ви бъде възможност точно сега. Събитията около вас ще изискват да действате по един различен начин и то с цел да зашитите собствената си позиция – както тази в личен план, така и тази в професионален. Пригответе сте да сте активни.
Близнаци –тази седмица е много важно да се пазите от емоционални измами и от самозаблуди. Може много да ви се иска нещо конкретно да се случи в емоционален план и много да се навивате, но ако няма такива предпоставки, то тези илюзии ще ви донесат само силна емоционална болка.
Рак – тази седмица няма да бъдете нито търпеливи, нито мили, много силно ще изневерите на природата си. Всяка една проява на егоизъм в момента ще ви разпалва и вие ще искате да й се противопоставяте. Лесно ще можете да влизате в конфликти с другите хора, по-важното е как ще излезете.
Лъв – известна избухливост и нетолерантност може да има при вас сега. Таите много неща в себе си, които не смеете още да споделите на другите, но трябва да го направите. Отношенията няма как да продължат хармонично напред, ако не изчистите обидите, негативните моменти и не ги обсъдите. Не се плашете от откритата комуникация.
Дева – тази седмица носи много силен творчески потенциал за вас. Ако се занимавате с някакъв тип изкуство, то периодът е чудесен за вас. Ако не използвате конструктивно тази творческата енергия, то може да имате проблеми с емоциите. Важното е да можете да прилагате емоциите си, а не да остават във вас.
Везни – точно сега можете да бъдете много крайни и много невъздържани. Всичко, което сте таили в себе си и не сте искали да споделите на другите, за да не ги обидите и за да не си изградят лоши мнение за вас, сега ще излиза от устата ви, без да можете да контролирате този процес. Това обаче много ще ви помогне да си изгладите отношенията.

Скорпион – през тази седмица трябва да се подготвите за екстра усилия. Това означава, че всеки един процес ще изисква от вас допълнителна концентрация, търпение, както и умение да не се разочаровате от най-малките неща. Всичко ще се получи, но преди това процесът силно ще изпита характера ви.
Стрелец – тази седмица е най-добре да разчитате на себе си. Известна дискретност по отношение на личните ви планове и намерения няма да е излишна. Другите хора просто или няма да ви разберат, или могат да не са толкова добронамерени към вас, колкото очаквате. Действайте сами и разчитайте основно на себе си.
Козирог – тази седмица е чудесна за възстановяване – както емоционално, така и физическо. Този процес може да е част от вашия живот, а може и да ви се наложи да помагате на друг човек да премине през него.  Другите хора ще са едно много ценно огледало за вас точно сега, затова не се опасявайте да се огледате.
Водолей – през тази седмица при вас може да има една особена неразумност, както и липса на практичност. Това ще се отнася както до сферата на личните ви качества, така и до тази на парите. Може да взимате прибързани и идеалистични решения, които да са изначално лоши за самите вас. Пазете се от това да демонстрирате колко сте различни и уникални и как всяка една ситуация може да бъде позитивна за вас. Тази седмица може да разберете, че не е така.
Риби – не вярвайте на хората спяло. Има голяма вероятност, съзнателно или не, другите да ви лъжат. Все пак това е периода на пречупената информация. Използвайте интуицията си, за да проверите дали една информация е вярна. Освен това проверявайте всичко по няколко пъти.