08-14 Юни
Остават още само пет дни от ретроградния Меркурий. Този период ще е много подходящ за изпипване на всеки един план и подреждане на идеите, а вече от другата седмица може да се пристъпи към действие.
Сега в края на периода може да имате голямо желание да правите ремонти, да се местите, да купувате билети за пътуване, да подписвате договори. Не прибързвайте! Няма да се случи нещо страшно, но плановете ви могат много да се променят след края на ретроградния период на Меркурий.
Овен – тази седмица ролята на другите хора в живота ви ще бъде подчертана. Помощта ще идва именно оттам. Трудно ще ви е да се справите сами, а освен това ще имате нужда от външна подкрепа. Бъдете разбрани и толерантни към хората, които са склонни да ви помогнат.
Телец – тази седмица е от голямо значение за самооценката ви и за това по какъв начин можете да комуникирате нуждите и желанията си. Много е важно да бъдете умерени, но много конкретни и точни по отношение на комуникацията, особено ако ви е необходимо да договаряте важни за вас неща.
Близнаци –през тази седмица можете да усетите до каква степен ви ценят хората около вас. Това ще можете да го прецените най-добре в моментите на нужда, в които попадате. Седмицата е и много позитивна по отношение на любовните взаимоотношения.
Рак –  тази седмица е много подходяща да се изолирате от целия свят, да останете със себе си и да си починете от напрежение, което бе характерно за вас в последно време. Всяко едно изолирано място било то на планина, било то на море, може да е подходяща дестинация за вас в момента. Добре е да се откъснете и от най-близките си хора, а голямото разстояние е за препоръчване.
Лъв – много важна ще е комуникацията в живота ви в момента. Чудесна седмица да оправите взаимоотношенията ти с любимите хора и с децата. Вие трябва да сте активните в комуникацията  и вие трябва да подхождате с търпение и разбиране към другите.
Дева – силно напрежение може да ви донесе тази седмица. То ще е основно интелектуално и ще се свързва с плановете и идеите ви. Остават само пет дни от ретроградния Меркурий, затова опитвайте се да не взимате важни решения в момента и да не подписвате важни договори. След това просто може да мислите по напълно различен начин.
Везни – седмицата се дава много успешна при вас по отношение на партньорствата, особено в бизнес план. Тази седмица можете да бъдете оценени високо и да се забележат постиженията ви. Имате възможността да убедите в идеите си важни за вас хора и те да ви помогнат да ги реализирате.

Скорпион – две теми могат да излязат на преден план през тази седмица. Едната може да е свързано с важността на братята и сестрите в живота ви, другата може да е свързана с оформянето на документи. Всяка една от тези сфери ще дава известно напрежение  и ще изиска усилия от ваша страна, но резултатът ще си заслужава.
Стрелец – следващите седем дни ще проверят търпението ви, а вие по принцип често имате проблем в тази сфера. Сега обаче няма да имате възможността да ускорявате събитията, а ще трябва активно да се съобразявате с обстоятелствата. Към всяка една ситуация е добре да подхождате с разбиране и да търсите философското значение на всяко едно случване.
Козирог – не се отчайвайте, ако нещата не стават от първия път. В момента има забавяне на много процеси, а освен това изборът не е лесен като категория. Затова анализирайте много внимателно събитията в живота ви и си вадете ценни заключения, но не се ядосвайте – няма смисъл.
Водолей – много ценна седмица по отношение на краткосрочните планове. В момента се намирате в преломен момент и е добре да вземете важни решения в живота ви, които да ви дадат малко повече светлина по отношение на финансовото, битовото и партньорското ви състояние в момента. Това е седмицата на конструктивното мислене.
Риби – тази седмица може да ви донесе известно битово напрежение. Може да се занимавате с документални въпроси, образователни. Може да има редица неща, които трябва да оправите в битов план като ремонти, поправки, т.н. Бъдете готови да служите на ежедневието си.