20-26 Юли
Стигнахме и до момента, в който Венера ще се обърне и ще стане ретроградна. Това ще се случи към края на седмицата. Вече трябва да сме внимателни по отношение на всяка една дейност, свързана с Венера. А това са сключване на бракове, големи финансови инвестиции, разкрасителни операции, т.н.  Венера ще ни даде много предпоставки за една голяма емоционална равносметка.
Овен – редът  и дисциплината няма да са във вашите ръце. Те ще ви бъдат наложени отвън, а вие няма да имате възможност да се съпротивлявате. Дори да се опитате, то ситуацията няма да е благосклонна към вас, затова бъдете максимално търпеливи и разбиращи.
Телец – това може да е седмицата на големите емоционални промени. Те ще са свързани основно с начина, по който се чувствате, а вие ще го проектирате в света, който ви заобикаля. В един момент ще сте спокойни и ще мислите, че сте открили центъра си, но в другия момент ще изпадате в силно драматизиране и ще търсите съчувствието на другите.
Близнаци – тази седмица ще усетите много голямо желание за изява. Ще ви се иска да кажете на всички какво мислите за тях и от какво не сте доволни. Тази седмица ще сте смели и предприемчиви, но едновременно с това не бъдете и неразумни.
Рак – много трудно ще изразявате егото си през тази седмица. Или ще бъдете много пасивни и няма да искате да защитавате собствените си позиции, смятайки, че няма кой да ви чуе, или ще бъдете крайно конфликти и ще се опитвате да се налагате със сила. Важно е да можете да владеете темперамента си.
Лъв – емоционалните промени вече са на ход. Равносметката, която ще се случи при вас по отношение на личния ви емоционален свят няма да е лесна, но ще е много полезна. Опитвайте се да не драматизирате, защото няма кой да ви помогне точно сега.
Дева – вие сте другият знак, който първи ще усети влиянието на Венера. Бъдете много внимателни по отношение на финансовите въпроси, особено ако планирате големи инвестиции, закупуване на жилище или планирате да правите някакви козметични корекции по себе си – просто сега не е моментът.

Везни – трудно ще ви е да балансирате тази седмица. Може да усетите, че сте поставени в ситуация на голямо емоционално напрежение и да не знаете как да се справите с нея. Най-добрият вариант за реакция е да оставите събитията да се случат, а вие просто да ги следвате.
Скорпион – тази седмица може да бъде много положителна за вас по отношение на това да намерите отново сигурността в живота си и това, което ви кара да се чувствате стабилни на мястото, на което се намирате. Много ценни ще бъдат контактите ви с по-зрели и мъдри хора от вас.
Стрелец – тази седмица може да е много позитивна за вас, ако успеете да овладеете емоциите си и да се справите с емоционалните си страхове. Реално те ви блокират в момента, но ако се справите с тях, то няма да има сила, която да ви се изпречи на пътя сега.
Козирог – промените, които протичат в момента в живота ви са насочени към това да сте търпеливи, да изчаквате и да знаете кога точно да реагирате. Вие това го можете, но е възможно на моменти да се чудите кога ще дойде и вашият момент да си кажете всичко, което имате на сърцето. Изчаквайте, той ще дойде, а вие много силно ще го усетите. Всичко прибързано може да се обърне срещу вас.
Водолей – никой няма да може да ви ограничава тази седмица. Това, че другите не ви разбират, може много силно да ви дразни и да ви кара лесно да изпускате характера си и да преминавате в конфликт. Сега е най-добре да сте сами както по отношение на ежедневните ви задължения, така и по отношение на работните. Споделените отговорности много ще ви дразнят.
Риби – една чудесна седмица, в която ще успеете да излекувате какво физическите си рани, ако имате такива, така и емоционалните. Ако поискате помощ, тя ще ви бъде дадена в най-правилния момент от най-точния човек. В момента е добре да обърнете малко внимание на себе си.