Това лято е много силно характеризирано от знака на Лъва. Венера се обърна в знака на Лъва, Юпитер го напусна, те се срещнаха. Освен това и Марс преминава сега в този знак. Това е един позитивен преход от силна в слаба позиция. 
Действието, което се характеризираше до момента от една емоционалност, неувереност и търсене на сигурност, сега ще се насочи към активност, смелост и ще се активира на базата на достойнството
Марс ще бъде в знака на Лъва от 09 Август до 25 Септември. Това ще е време, в което всеки един от нас ще е склонен да действа мотивиран от любовта, за любовта или въпреки любовта. Това не е само плътската любов, а е и също духовната любов, любовта към децата, към това, което правим, към себе си. 
Сферата на любовта ще е както желана и ще се стремим към нея, така и ще създава редица напрегнати ситуации. От една страна това ще са важни моменти, които ще провокират напрежение, дори скандали с любовните партньори, но ако се използва конструктивно тази енергия, може точно по този начин да си изгладим отношенията. 
От друга страна хората, които имат деца, могат да имат известни проблеми с тях, както и с проблеми, свързани с децата им. Прекалената грижа и намеса в живота на децата няма да бъде добре оценена от самите деца и това може да води до напрежение в отношенията. 
Марс дава и идеята за агресия. Агресията в момента ще се провокира в моментите, в който някой се опитва да накърнява достойнството ни и ни поставя в несправедливи, според нашата преценка, ситуации. 

Също така Марс може да води и до някои здравословни неразположения. Те ще са свързани с прекаленото наличие на огън в живота ни. Това може да се тълкува както като проблеми с топлината и слънцето, така може да се тълкува и като проблеми със собствения ни горещ темперамент. 
Позитивното в момента е това, че ще искаме да се изразяваме максимално свободно и да демонстрираме личните си качества. Това ще е най-лесно за огнените знаци, Близнаците и Везните през този период и най-трудно за Водолеите, Рибите и Козирозите. Известно напрежение може да има и при Телците и Скорпионите, но там, ако напрежението се използва по един конструктивен начин, то може да подейства като мотор за важни решения точно сега.  Много по-умерено ще е влиянието при Девите и Раците. 
В момента е най-важно да действаме на базата на сърцето си – щом то подскочи, това означава, че сме в правилата посока.
Желая ви успех!