Доближаваме се до Новолунието в знака на Везните. То е на 13.10.2015  в 03:05ч
 
Всеки един от нас усети колко изтощително беше влиянието на ретроградния Меркурий по отношение на комуникацията в партньорски план. Много взаимоотношения бяха разклатени, някои приключиха, други пък съумяха да се подобрят.

И точно, когато Меркурий се обръща в знака на Везните и отново става директен, имаме и новолуние в този знак. То сякаш идва, за да постави един край и да даде ново начало.

Ето ги и петте най-важни неща, с които се свързва това Новолуние:
1. Чудесна време за стартиране на ново сътрудничество, връзка, партньорство. Сферата зависи от това в кой дом попада новолунието. 
2.  Прекрасен момент за намиране на хармонията в самите нас. Често това обикновено ни липса и ние се стремим да я намерим отвън.
  
3.Позитивно време за решаване на спорове и на юридически разногласия. Сега ще имаме много по-голяма мекота и дипломация, а това ще позволи по-лесно да се приключат нещата. 

4. Идеалният момент да направим избор, свързан с любов, с естетика, с подобрение на външния вид или дома. Mожем да направим живота си много по-красив. 
5. Подходящ момент да се огледаме в очите на другите хора, без да се страхуваме и ако се налага, да се променим, не за да им угодим, а за да сме по-добри.

     Всяко едно събитие в кардиналните знаци е от голямо значение, защото то винаги се свързва и с другите кардинални направления. Промяна в отношението ни към към партньорството ще даде и промяна по отношение на социалния ни образ, по отношение на семейството и на професионалната ни живот.