Везната е третият кардинален знак и с нея започва есента. Това е периодът на успокоението, на хармонията, на обръщането към близките хора. Затова и Везната се свързва с идеята за партньорството. 
С Везната започва и един нов етап в хороскопа. Това е моментът, в който Другият става важен. Личността вече се е оформила, завършила е конструкцията на егото и сега започва да се променя на базата на отражението, което получава от партньора. Това е една много сложна задача, с която е нагърбен именно знакът на Везните. Той е първият от това ново начало. 
За да може да се справи и за да може да постави Другия на първо място на него първо му е отнето егото. Ако имаш силно его, то не можеш да приоритизираш Другия, а ще се опиташ да го подчиниш на собствената си воля.  
На второ място на знака на Везните му е дадено да изгражда и за запазва хармония. Това е един сложен интелектуален процес, който изисква студена и трезва преценка на събитията, ситуациите и фактите. Оттук идва и студената част от Везната. Ако Везната не беше студена, то щеше да е емоционално пристрастна и никога нямаше да е права, а това е една от основните задачи, на които ни учат Везните – да сме справедливи и да можеш да изберем.
На трето място управителят не Везните е планетата Венера, която се свързва с непринудената, млада и естествена женственост. Това придава кокетно отношение при всички Везни – при много от тях е във външни вид, но при всички в е поведението. 
С две думи до момента имаме чаровен,  кокетен, студен, преценяващ човек със слабо его, който ни учи да правим правилния избор. Тази задача не е толкова трудна за една жена, но за един мъж може да е особено предизвикателна, особено ако той трябва да бъде поставен в една мъжка, конкурентна среда. Именно и в тази среда мъжът е медиаторът, който се опитва да хармонизира отношенията и да накара всички да се разбират, като едновременно не забравя да защити и собствените си интереси.

Тук  е време да се обърнем и към основният проблем на Везните. Много от тях го осъзнават други не са мислили толкова и тази информация ще им е много ценна. 
В желанието си да запази хармонията на всяка цена, Везната създава предпоставки за много по-голяма дисхармония. Везната се опитва да потуши един конфликт, да бъде справедлива, всички да са доволни. Поема от емоционалния товар на конфликтна, но не защото много ви обича, а защото мрази грубата и невъзпитана конфронтация, която е символ на низост. Дипломацията винаги е вършела много повече работа. 
Когато, след усилията на Везната, ситуацията е овладяна и всичко е наред, настава много деликатния момент. В този момент Везната вече трепери от напрежение, защото е поела всичко в себе си. В този момент, ако някой каже неправилна дума, държи се арогантно, невъзпитано или се опита да омаловажи ролята на Везната, то тогава се получава едно огромно избухване от страна на Везна, която няма как да бъде спряно и конфликта се повтаря.
 Какви са сценариите тук? По-интровертите Везни ви отрязват завинаги от живота си, без да ви обясняват, защото са дълбоко възмутени от вас. По-екстровертните Везни избухват по техния интелектуален и студен начин, който ви поставя на мястото и ви кара да се чувствате ужасно. Всички Везни в този момент изпитват желание да ги иронизират и принизят. 
Какво може да бъде решението? Конфликтът не винаги е проблем. За много хора той е решение, дори и за вас да не е. Ако не искате да влизате в него, недейте, но не се опитвайте да отнемате от силата му, защото ще се стовари върху вас. Хармонията е средство за употреба от хора на едно духовно и интелектуално ниво, тя не е приложима при хора на различни нива. Чрез конфликта се постига изравняване на енергията.

 Затова не пречете на този процес, ако не сте изрично помолени и не усещате, че е крайно необходимо да се намесите. 

Хармонията е вашият уред за справяне с живота. Другите хора ще ви научат и на други начини, а така вие ще обогатите познанията си и ще сте по-адаптивни и гъвкави в живота. Всяко едно познание е ценно, стига да умеете да видите ползата от него. А вие, Везни, сте интуитивни и интелигенти хора, които обичат да се развиват и затова ще успеете да го направите.