·       Няма смисъл да претендирате, че не сте емоционални и чувствителни, защото така сте се родили, така ще живеете и така ще умрете: вместо да твърдите, че не сте емоционални и чувствителни, по-добре е да комуникирате тези си качества по един позитивен начин. Имайте предвид, че точно чувствителните хора са създали едни от най-красивите песни, написали едни от най-хубавите книги и изиграли едни от най-запомнящите се роли в киното.  
·        Няма как да ви достигне човек, ако сте се затворили във вашата самота: знайте, че другите трудно биха ви разбрали, ако вие криете истинската си същност и въпреки това изисквате да зачитат чувствителността ви. Не се страхувайте да изразявате емоциите си и да комуникирате как се чувствате в дадена ситуация, дори и другите около вас да не го правят
·        Няма как да ви разберат другите, ако вие не е опитате да достигнете до тях и да се опитате да комуникирате личността си, мислите и чувствата си: когато затворите или блокирате емоциите си, директно се блокирате и за хората около вас и правите възможността да участвате в успешни взаимоотношения  почти нищожна. За да бъдете във връзка, която ви удовлетворява, е добре да се постараете да бъдете себе си.
·        Няма как някой да ви убеди, че ви харесва, ако вие не харесвате себе си, защото дори той да е искрен, вие ще му се присмеете: За да ви харесват другите, трябва първо вие да харесвате себе си. 

·        Няма кой да ви извади от дълбоките емоции, защото само вие знаете пътя, по който сте влезнали и сами трябва да излезете: дълбоките емоции не са лесни за преживяване, но вие разполагате с всички ресурси, за да се справите успешно. Ключът тук е наистина да ги преживеете. Не е толкова страшно, колкото звучи.