Преминаваме през знака на Скорпиона, който се свързва с големите личностни трансформации.  Да се трансформираш означава да преминеш както от една физическа форма в друга, така и от една ментална форма в друга. С други думи означа да можеш да мислиш по нов начин. 
Има една голяма тайна, която малко хора знаят, но пък тя е очевидна. Ние нямаме право да караме никой да се променя заради нас – или го харесваме такъв какъвто е или просто трябва да си признаем, че не го харесваме. Това, което можем да направим е да променим себе си. Когато променим себе си, ние променяме и средата около нас, а по този начин тази промяна се свързва и с другите хора в живота ни. 
Промяната обаче не е лесна. Тя дори може да е много болезнена. За едни тя се свързва с емоционалната болка от раздялата със старото. За други се свързва с егото им и факта, че трябва да променят нещо в съвършената си личност. Промяната рядко е лесна, но пък винаги е необходима. 
Как се променят зодиакалните знаци? Зодиакалните знаци се делят на три основни групи – променливи, постоянни и кардинални. Всяка една група се променя по различен начин. 
Тази група, при която няма изненади е групата на кардиналните. Тя включва знаците Рак, Козирог, Овен и Везни. Това са принципите хора, които се раждат със своите принципи и не им е привична идеята за се променят и до на дълбоко ниво. Когато си принципен, това означава, че имаш една силно изградена ценностна система, на която си стъпил. За теб тя е добра. Който не я харесва, значи не е твоят човек. Тези хора се опитват да се променят, докато са млади, но разбират, че това не е техният път. 
Това, което те могат да променят, са принципите им. Променяйки принципите си, ти променяш цялата си личност. Промяната при тези хора затова е голям катарзис и отказ от едно старо аз, както и приемане на едното напълно ново. Промяната е кардинална – ако ще става, то ще е както трябва и то по един краен начин. 
Втората група е тази на променливите знаци. Това са знаците Дева, Близнаци, Стрелец и Риби. Тук всеки ще си каже, на базата на логиката, че промяната им е в кръвта. Това е и така и не е така. Това са знаците, които не могат да се променят. За да не звучи крайно, ще допълня – не могат да се променят трайно и продължително. 
Защо? Защото са променливи. Какво значи това? Означава, че те правят стотици малки промени през деня си, в които се адаптират към другите хора. Те обаче не могат да осъществят една трайна промяна, която да могат да задържат в живота си. Те могат много малки ежедневни промени, които придават нюанси в живота, но им е невъзможно да направят трайна такава. 
Колкото повече планети в променливи знаци имате, толкова по-трудна и невъзможна ще ви е промяната. Това може да бъде голяма драма в живота на тези знаци. Често може да ги чуете, че са запазили детското в себе си или са си такива, каквито са си били на 19. Това са хората, които когато и да те видят ти казват :” Ти си си същия.”, независимо ти колко си се променил, просто защото те те виждат винаги с едни и същи очи. 
Кой тогава може да прави промяната добре? Това са постоянните знаци или както са известни и като фиксирани. Това са Лъв, Телец, Скорпион и Водолей. Как може фиксирани хора да правят промяната добре? Просто те я правят бавно, методично, последователно, стабилно и ценят всеки един момент от промяната, защото те  мразят промяната дълбоко в себе си. Когато обаче им се налага, тя я правят бавно и осъзнато и след време тя е напълно завършена и пълна. 
Тези хора не обичат да се променят по различни причини. Когато обаче им се налага те правят всичко по един постоянен начин. Правя ли промяна, значи правя промяна и не ме занимавайте с други неща. И промяната се получава. 
Във всеки един процес има нужда от малко дебелокожо постоянство, а тези знаци много добре го умеят и затова умеят промяната. 
Защо промяната е така важна? Защото живеем в един постоянно променящ се свят и ако ние не се променяме с него, то няма да можем да съществуваме по един адекватен начин. Животът просто е една постоянна промяна