Какви са хората, родени със Сатурн в знака на Козирога?  
Това са много отговорни хора. Те прекаляват с отговорността. Това са хора, които на 25 години смятат, че са прекалено стари и трябва да имат всичко – дом, семейство, кариера. Това са хора незрели на години, които проявяват една прекалено голяма амбиция за възрастта си и едно старо и сериозно отношение. За тях другите хора могат да са мързеливи и да им липсва организираност, както и често обвиняват другите в безотговорност.  
Това са недоволни хора, които не харесват социалния ред по начина, по който го виждат и нямат търпение да им се даде власт и да построят света по начина, по който те го искат. Не всички имат смелостта обаче да поемат тази отговорност. Но тези, които го направят, ще стартират и големи промени. 
Това са хора, които са много социално успешни и когато не са, истински страдат. Това са младите шефове на по 25 години, които имат повече познания от всички други служители. Това са много социално амбициозни хора, в които има една непримиримост към несправедливостта. 
Това са обаче и много емоционално студени хора, които действат на базата на ред, на дисциплина, на отговорност, на сигурност, но не и на емоции.
Истинската любовна връзка дава сигурност, стабилност и е дава позитивен оттенък на личния образ в социален план. Връзките на тези хора са практични и рядко са крайно емоционални. Дори емоциите в тези връзки са тежки и има една отговорност, идея за вярност и отдаденост, които се прехвърлят от едната страна в другата и човек остава с впечатление, че става въпрос само за договореност и отговорност, но не и за чувства. Чувствата пак се подреждат така, че да дават сигурност. 
Това са хората, които са дошли да свършат тежката работа. Това са строителите във всеки един аспект на тази дума. Това са хората, които ще построят едно ново общество, в което всички ще живеем. Важно е тези хора да бъдат възпитани в позитивни ценности. Важно е да им се обясни какво да правят с отговорността, защото ако поемат прекалено много тя може да ги пречупи. 
Урокът на тези хора се крие в това да се научат да споделят отговорността в живота и по този начин да учат на отговорност и другите хора.
Обръщение към хората със Сатурн в Козирог: Ако правите всички сами, то в един момент ще стане непосилно за вас. Дори и хората около вас да не са толкова отговорни, колкото очаквате, то научете ги, те са готови за това познание, а затова са и в живота ви. 
Разберете, че в живота има и красиви моменти, които ще се случат и без да се отнасяте към тях с крайна отговорност, защото това чувство може да убие всяка една хубава и нежна емоция, особено що се отнася до любовта. 
Подгответе се, вашето време идва, а вие трябва да сте готови да поемете отговорността за това.