Намираме се в навечерието на новолунието в знака на Стрелеца, което ще се случи на 07 Декември. Трудно е да си представи, но това е самата истина – в края на цикъла от ретроградни планети, които се случи в проължение на цялата 2018 година, той приключва с обръщането на Меркурий и така позитивната енергия на новолунуето в Стрелец. Това може да бъде какво един много положителен момент в живота ни, така и много отговорен. 
Положителната сила идва от позитивната нагласа, която носи знака на Стрелеца с себе си, но добрият резултат зависи от личните ни дисциплина и отговорност, които влагаме в процеса. 
Трудният момент идва от факта на разширението и опасността от прекаляване. Точно сега е добре да сме позитивни, но в рамките на нормалното и на това, което може да понесе както тялото ни, така и душата ни.
Ето ги и 5-те неща, които трябва да знам за това Новолуние:
1.      Знакът на Стрелеца се свързва с интелекта: Това е идеален момент, в който да започнем ново обучение. Това обаче не трябва да е практичен курс за ежедневни познание, а по-скоро това трябва да е обучение, което ще ни помогне да разширим гледната си точка и по този начин да стигнем до собствената ни истина. Това може да е някаква форма на висше образование.
2.      Знакът на Стрелеца се свързва с понятието „там”. Моментът е много подходящ за преместване, за едно ново начало в ментален или в битов план. Може да е преместване на ново място, дори в нова държава. Енергията е силна както по отношение на новото начало, така и по отношение на промените е дългосрочен план. 
3.    Знакът на Стрелеца се свързва с разбиране на чуждото. Точно сега можем да си дадем време и да си обясним другостта в живота ни. Ако е имало хора, обичай, традиции, начин на мислене, които са различни от нас и това ние е дразнело, то сега е моментът да погледнем на тези теми по един нов и то позитивен начин. Не трябва да забравяме, че и ние за някого сме други и различни. Често можем да изразяваме негодуванието си, когато сме в ролята на силния, но в съвременния свят от силен много лесно можем да се превърнем в слаб. 
4.    Знакът на Стрелеца се свързва с щедростта. Много е подходяща енергията да се отворим към хората и да сме щедри. Когато даваме, то ние и получаваме. Точно сега е добре да дадем, за да можем и да получим. Всичко това е добре да е съпроводено от една много позитивна енергия и желание по един безусловен начин да помогнем на другите. Ако сега не дадем, но имаме огромна нужда да получим, то ние ще продължим да блокираме тази нужда. Трябва да надмогнем егото си и да разберем, че сме част от цяло и че нашето щастие зависи от щастието на другите.
5.      Знакът на Стрелеца се свързва с егото и с бъдещето. Това новолуние ще изисква от нас да се наложим по един позитивен начин и да споделим открито какво искаме да се случи с нас в дългосрочен план. Сега е моментът да се замислим за бъдещето, но и да сме активната роля при изграждането на това бъдеще. В нас е силната енергия за позитивна промяна, която може да стъпи на базата на силния ни характер. 
Желая ви на всички много късмет!