Всичко, свързано със знака на Стрелеца, е забележително.  Такова е и партньорството при него. Стрелецът се свързва с оптимизма, с позитивното отношение, но и с прекалеността. Когато един Стрелец иска да ви се хареса, бъдете сигурни, че ще има много от всичко. 
Има и Стрелци, които са много възпитани и с много добро образование и са отгледани от родители, които са им показвали как да се държат „прилично” в социален план. При тези Стрелци е по-трудно да се види колоритния им характер, но и там е въпрос на време, в което те да се отпуснат и да бъдат себе си. 
За Стрелеца е много важно да бъде забележим. Той е много интелигентен по природа, но знае, че интелектът не е първото, което се вижда на една среща. На първа среща Стрелецът се стреми да остави силно впечатление по начин, по който той си представя.
Реално Стрелецът е готов да ви даде всичко, което той си представя, че трябва да ви даде и в това се крие проблемът на взаимоотношенията му. Стрелците са егоисти и то големи. Това не им пречи да искат да отдават, но пак го правят егоистично. В дома си Стрелеца прави сериозен план как да ви впечатли и му хрумват само неща, които се впечатляващи за него. 
Първотова е външния му вид. Той трябва да бъде забележителен. Стрелците са склонни да обличат крещящ цвят, както и да имат много голям аксесоар –както мъжете, така и жените. При жените можете да видите много грим или забележителни бижута, които да са огромни, а при мъжете можете да видите странни модерни аксесоари като гривни, ланци, спортни ръкавици, шалове, т.н. Винаги има шарен и забележителен елемент. Някак си Стрелецът не смята, че без този елемент, ще бъде себе си и ще може да бъде забелязан правилно. 
Жените с добри фигури се стремят да ги покажат. Някои го правят демонстративно елегантно, другите го правят просто демонстративно. Какво се казва – ако имаш хубаво тяло, защо да го криеш? И мъжете мислят така и за тях е много характерно в люта зима да имат силно разкопчана риза. 
Второ– Стрелецът не чака да го оценяваш, а той директно ти казва какво е постигнал и с какво се гордее и вярва, че ще го оцениш. Стрелците са хора, които подчертават силно позитивните си черти, така както самите те ги разбират. Силно изтъкват нещата, с които се гордеят в собствения си характер. За тях тяхната гледна точка е най-важна и те биха искали да ви заразят с позитивното си отношение към собствената им личност. 
Трето– Стрелецът обича да говори за себе си. Тази тема го напива. За да е интересен може да се прави на шут или ако усети, че срещу него има много умен човек, може да философства, докато вие напълно се уморите. Пак обаче основно ще говори той. Често темата за другите не е никак интересна за Стрелеца и той искрено ще се интересува от вас, когато говорите за него и как се чувствате в неговата компания и какво изпитвате към него. 
Може би сте забелязали вече, че Стрелецът е прекаленчовек, забележителен, модерен, егоистичен, експанзивен като поведение и отношение. Много хора тук ще се усетят, че Стрелецът е техният човек, други искрено ще се зачудят как може някой да харесва подобни хора.  
Стрелецът просто обича да гори и иска средата от хора около него да го разгаря. Иначе той ще е едно малко пламъче. Ще бъде агресивен и недоволен, ще бъде стиснат и инфантилен. Ако той получава позитивна оценка от хората около себе си, той може да направи чудеса и да бъде смел, представителен, горд и щедър. Всичко зависи от вашето отношение. 
Стрелецът има голяма нужда от внимание. За него то е разменната монета. Липсата на внимание прави Стрелците ревниви. Стрелците могат да изпитват липса на внимание, а това да буди силна ревност в тях от всички  – приятели, любими, деца, т.н. Те не могат да си представят, че ще ги лишите от внимание, когато толкова много са се постарали за вас. За Стрелеца е много тъжно да не бъде разбран и да не бъде позитивно оценен. 
Те не си дават сметка, че това старание е само на базата на техните представи и егоистично отношение. Тя го правят с добро намерение да ви накарат да им се зарадвате. Опитайте се да им дадете това, ако искате те да са част от живота ви и заемат особено място в него.